Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην υγεία

Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για 23 Οκτωβρίου διαμαρτυρόμενη για τις προσλήψεις στην υγεία.

Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για της 23 Οκτωβρίου διαμαρτυρόμενη για τις προσλήψεις στην υγεία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η πορεία θα ξεκινήσει  από την Πλατεία Μαβίλη, Θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ θα ζητήσει  συνάντηση από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η στάση εργασίας θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ κατέληξε στην απόφαση αυτή, μετά από συνεδρίαση όπου αναλύθηκε η κατάσταση που περιήλθαν οι εργαζόμενοι. Καθώς επίσης και οι Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Ενώ έστειλε και σχετικό υπόμνημα στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία με τις  “Εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσεστε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι 2.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην υγεία, θα καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλών διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Δεν καλύπτουν τις ανάγκες, χάσαμε 25.000 υπαλλήλους στα χρόνια των Μνημονίων και 1.500 αποχωρούν κατ’ έτος”.

Επίσης τονίζει ότι οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020. Δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των συμβάσεων. Παράλληλα  δεν υπάρχει εξαγγελία της κυβέρνησης για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας. Όπως των μισθών και της ένταξής των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει και σε νέες κινητοποιήσεις εάν “Η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου Σύριζα. Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο ν.1264/82”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ