Πλεύρης: Μέτρα ήπιας μορφής για τον Covid-19 από Σεπτέμβριο

Μέτρα ήπιας μορφής για τον covid-19, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και από το Σεπτέμβριο, δήλωσε μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μέτρα ήπιας μορφής για τον covid-19, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και από το Σεπτέμβριο, δήλωσε μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης.r

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η τωρινή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα ” μας κάνει αισιόδοξους, είπε και ανάφερε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει η χρήση μάσκας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία κ.α. Επίσης κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες και ηλικίες πάνω από 60 ετών να εμβολιαστούν.

Πλεύρης: Επικαιροποιημένα εμβόλια

Σε ότι έχει να κάνει με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, υπογράμμισε πως αυτά θα βρίσκονται στη χώρα εντός του 2022, μετά τις τελικές εγκρίσεις και θα εξεταστεί το κατά πόσο θα ανοίξει η συζήτηση για εμβολιασμό και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Σε ότι έχει να κάνει με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, εξετάζονται διάφορα σενάρια, όλα όμως θα κριθούν με το επίπεδο της πανδημίας τις ημέρες που θα ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος. «Είχαμε ένα πρωτόκολλο που λειτούργησε ιδανικά και νομίζω πως κάτι που μας δίδαξε η πανδημία είναι πως τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, καθώς όταν ήταν κλειστά σημειώθηκαν περισσότερα κρούσματα σε παιδιά».

Τέλος, ανέφερε ότι 2.300 δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων παραλήφθηκαν χθες από τη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ