Πλεύρης: Καταργήθηκε το έντυπο της ντροπής – Τα κριτήρια αιμοδοσίας

Στη διόρθωση του εντύπου αιμοδοσίας, από το οποίο αποσυνδέεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στη διόρθωση του εντύπου αιμοδοσίας, από το οποίο αποσυνδέεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπενθυμίζεται ότι, το έντυπο-ντροπής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας περιλάμβανε πρόβλεψη με την οποία δεν μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης όποιος είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Εντυπο της ντροπής από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: «Να μη δώσει αίμα όποιος είναι ομοφυλόφιλος» -Εντολή Πλεύρη να αλλάξει

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Twitter έχει ως εξής: «Όπως είχα προαναγγείλει υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για το νέο έντυπο Αιμοδοσίας. Το νέο έντυπο αντικαθιστά το προηγούμενο που απέκλειε όσους είχαν ομοφυλοφιλική σχέση και διασφαλίζει την ασφάλεια της διαδικασίας αιμοδοσίας χωρίς να αποκλείει άτομα».

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας με την οποία ουσιαστικά καταργείται η απαγόρευση να είναι αιμοδότες ομοφυλόφιλοι έχει ως εξής:

«Υπογράφηκε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του περιεχομένου του εντύπου “Ιστορικό αιμοδότη”.

Ειδικότερα, στο νέο έντυπο αποσυνδέεται για πρώτη φορά ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι αιμοδότες.

Πρόκειται για μία δέσμευση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η οποία έγινε πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι το έντυπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, περιελάμβανε την πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, όποιος είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ