Παραμένουν τα μέτρα: Ποια αλλαγή αποφάσισαν οι ειδικοί της Επιτροπής

Παραμένουν τα μέτρα, με τους ειδικούς να αποφασίζουν μια και μόνη αλλαγή σε ότι αφορά στην εστίαση.

Παραμένουν τα μέτρα, με τους ειδικούς να αποφασίζουν μια και μόνη αλλαγή σε ότι αφορά στην εστίαση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί αποφάσισαν να συνεχιστεί το μέτρο της απαγόρευσης ορθίων στην εστίαση, αλλά αποφάσισαν την χαλάρωση ενός μέτρου, αυτού με τον αριθμό ατόμων στα τραπέζια. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να επιτρέπεται πλέον να μπορούν να κάθονται ελεύθερα όσα άτομα μαζί το επιθυμούν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιτροπή των ειδικών εισηγείται να μην πραγματοποιηθούν φέτος καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ενώ η χωρητικότητα στα γήπεδα θα παραμείνει στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Η χρονική διάρκεια παράτασης των μέτρων, που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, είναι -τουλάχιστον- μία εβδομάδα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και θα πυκνώσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας, και θεωρούν ότι ο συνωστισμός που δημιουργείται στα καρναβάλια μπορεί να παρεκτρέψει την κατάσταση. Κάπως έτσι, κλίνουν προς απαγόρευση των καρναβαλιών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

Έτσι, όλα δείχνουν ένα διαφορετικό, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, Πάσχα. Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, 19.618 το απόγευμα της Τετάρτης (9/2), αν και οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται σε σταδιακή άρση όλων των περιορισμών με ορίζοντα το Πάσχα.

Σταθερά υψηλά οι θάνατοι

Σημειώνεται ότι, εικόνα σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει τριψήφιος –τις περισσότερες ημέρες– και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να μειώνεται αλλά με αργούς ρυθμούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ