«Μεταξά»: Ασθενείς για χημειοθεραπεία περιμένουν στα σκαλιά

Στις θλιβερές εικόνες που επικρατούν στο Νοσοκομείο «Μεταξά» αναφέρεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Στις θλιβερές εικόνες που επικρατούν στο Νοσοκομείο «Μεταξά» αναφέρεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Γιαννακός έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές εικόνες, οι οποίες δείχουν ασθενείς για χημειοθεραπεία να περιμένουν στα σκαλιά, ενώ υπάρχουν και σκουριασμένοι λέβητες και σωληνώσεις.

Η ανακοίνωση του Γιαννακού:

«Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ.

Το Νοσοκομείο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες ασφαλείς στους ασθενείς με καρκίνο. Όμως πρέπει άμμεσα να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των ασθενών και τον πεπαλαιωμένο, σκουριασμένο εξοπλισμό.

Θετικό ότι με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας επιχορηγήθηκε το νοσοκομείο με 7 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη του κόστους των φαρμάκων για δύο μήνες.

Απαράδεκτο να περιμένουν ασθενείς με καρκίνο και συνοδοί τους στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπείες. Αξίζουν περισσότερης προσοχής.

Λειτουργούν τρείς ή τέσσερεις χειρουργικές αίθουσες στις έξι που έχει αναπτυγμένες το νοσοκομείο κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Πολλές βιοψίες αργούν πάνω από μήνα παρ ότι αυτό αποτελεί βελτίωση μετά την αποκάλυψη για αναμονή 47 ημερών γυναίκας που χρειάσθηκε η παρέμβαση του υπουργού να βγει η βιοψία.

Γιατι βελτιώθηκε έστω οριακά η κατάσταση; Πήγαν και δεύτερη διοικητική γραμματέα για να περνάει τις γνωματεύσεις στο πληροφοριακό σύστημα !!!!!!

Όμως οι καθυστερήσεις σε πολλά δείγματα είναι πάνω από μήνα λόγω έλλειψης παθολογοανατόμων και τεχνολόγων.

Εκεί όμως που παθαίνεις σοκ είναι στο λεβητοστάσιο και αντικρίζοντας τις σωληνώσεις κλιματισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης.

Επικίνδυνότητα, σκουριασμένοι λέβητες και καζάνια, σωλήνες που τρέχουν. Απορεί κανείς πως το νοσοκομείο αυτό λειτουργεί. Η μία χειρουργική αίθουσα που χάλασε πριν λίγες ημέρες ο κλιματισμός και σταμάτησε το χειρουργείο της γυναίκας είναι εξ αιτίας αυτών.

Είναι να απορεί κανείς πως άφησαν έτσι χωρίς παρεμβάσεις 40 χρόνια το νοσοκομείο.

Με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στη τεχνική υπηρεσία.

Έγινε διαγωνισμός για την αλλαγή των σωληνώσεων ύδρευσης και σποχέτευσης το 2018 χωρίς να συμπεριλάβουν τον κλιματισμό, αλλά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός παρ ότι κατακυρώθηκε σε εταιρεία.

Δεστε εικόνες από ασθενείς που περιμένουν στα σκαλιά για χημειοθεραπεία, από το λεβητοστασιο».

giannakos4

giannakos2

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ