Μάσκες στα πλοία: Παρατείνεται η χρήση τους στα πλοία με ΦΕΚ

Για επιπλέον 15 ημέρες θα κρατήσουμε τις μάσκες στα πλοία σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και έχει ισχύ από την Τετάρτη, 1 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Για επιπλέον 15 ημέρες θα κρατήσουμε τις μάσκες στα πλοία σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και έχει ισχύ από την Τετάρτη, 1 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως προβλέπει το ΦΕΚ η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στους χώρους των επιβατηγών, επιβατηγών –οχηματαγωγών πλοίων, επιβατηγών – οχηματαγωγών – ταχύπλοων, επιβατηγώνταχύπλοων και επιβατηγών-υδροπτέρυγων, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας και ημερόπλοιων, στους οποίους η χρήση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με τα οικεία υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εάν ο επιβάτης δεν φορά μάσκα, τότε δεν θα του επιτρέπεται η επιβίβαση. Σήμερα εντωμεταξύ πρόκειται να συνεδριάσουν οι ειδικοί ώστε να παρθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, για τη μάσκα στο πλοίο αναφέρεται:

Η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στους χώρους των επιβατηγών, επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων, επιβατηγών – οχηματαγωγών – ταχύπλοων, επιβατηγών ταχύπλοων και επιβατηγών-υδροπτέρυγων, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας και ημερόπλοιων, στους οποίους η χρήση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με τα οικεία υγειονομικά πρωτόκολλα.
Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας https://www.ypa.gr.

Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο αντίστοιχο μέσο μεταφοράς.

Πού αλλού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες

Υπενθυμίζουμε πως η η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που έχουν αριθμημένες θέσεις (τρένα, ΚΤΕΛ) δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Παράλληλα, από σήμερα η υποχρεωτική μάσκα είναι… παρελθόν σε σχολεία, IEK, πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλαδικές, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κ.τ.λ.). Τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων, με σκοπό να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής εν μέσω εξετάσεων και χάσει την εξεταστική περίοδο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ