Δημόσια ΥγείαΚυριακίδου σε Χρυσοχοΐδη: Η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα

Κυριακίδου σε Χρυσοχοΐδη: Η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα

- Advertisement -

Η Κομισιόν θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για στήριξη μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα, όπως τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου σε επικοινωνία της με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η Κομισιόν θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για στήριξη μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα, όπως τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου σε επικοινωνία της με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας Mιχάλη Χρυσοχοΐδη συζητήσαμε για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για στήριξη» αναφέρει η κ. Κυριακίδου με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Τζεντιλόνι για επενδυτική βαθμίδα

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον πρώτο οίκο αξιολόγησης είναι καλά νέα, βεβαίως για την ΕΕ, την ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

«Αυτά τα θετικά νέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών, και το ότι από μακροοικονομική και οικονομική άποψη υπάρχει αυτή η πρόοδος είναι πολύ καλό για τη χώρα» πρόσθεσε.

Συμβολή του Ταμείου Αλληλεγγύης και άλλων εργαλείων

Παράλληλα, τη βεβαιότητά του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει την Ελλάδα, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αλλά και άλλων εργαλείων, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες εξέφρασε ο Πάολο Τζεντιλόνι, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις ενδιάμεσες εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, ο επίτροπος Τζεντιλόνι δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν την Ελλάδα υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, αλλά και άλλα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα μας.

Μακροοικονομικός δυνητικός κίνδυνος για την ΕΕ η κλιματική κρίση

«Μέσα σε τρεις μήνες, οι χώρες που επλήγησαν από φυσική καταστροφή μπορούν να μας δώσουν το κόστος της ζημιάς που υπολογίζουν. Και είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να υποστηρίξει μέσω αυτού, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, την ελληνική προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση, επειδή είχε τις πυρκαγιές πριν από λίγους μήνες και τις πλημμύρες τώρα, κι αυτό δυστυχώς είναι μαρτυρία ακραίων καιρικών συνθηκών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο επίτροπος Οικονομίας τόνισε, μάλιστα, ότι η κλιματική κρίση μπορεί να θεωρηθεί μακροοικονομικός δυνητικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ