Κορωνοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-44 με όλα τα εμβόλια

Το περίγραμμα του προγραμματισμού για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στη χώρα έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς και υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των εμβολιασμών μόνο σήμερα, ανέρχεται σε 112.000.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς. υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Είμαι υπόχρεος στους υγειονομικούς για ό,τι κάνουν στους εμβολιασμούς», τόνισε ο υπουργός Υγείας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην εθνική εκστρατεία.

Αναφορικά με κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διανομή των self test (π.χ. κάποιοι μαθητές θα χάσουν ένα τεστ για την ερχόμενη Δευτέρα), δεσμεύτηκε πως θα δει το θέμα με τους αρμοδίους και διαβεβαίωσε πως «ό,τι γίνεται στραβά, θα το διορθώνουμε».

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός των 18-29 ετών

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας. Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και. 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ, συνέχισε. και προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη. στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Το περίγραμμα του προγραμματισμού για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στη χώρα έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς και υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των εμβολιασμών μόνο σήμερα, ανέρχεται σε 112.000.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ