Κορωνοϊός: Ένα στα πέντε κρούσματα είναι ηλικίας κάτω των 17 ετών

Σχεδόν ένα στα πέντε κρούσματα σήμερα είναι ηλικίας κάτω των 17 ετών, καθώς από τα 24.246 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες, 12 Ιανουαρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 5.737 ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή ομάδα.

Σχεδόν ένα στα πέντε κρούσματα σήμερα είναι ηλικίας κάτω των 17 ετών, καθώς από τα 24.246 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες, 12 Ιανουαρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 5.737 ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή ομάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα στοιχεία στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι η καθοδική πορεία που κατέγραφαν τα παιδικά κρούσματα από τις 20 Δεκεμβρίου, οπότε το ποσοστό τους επί των συνολικών κρουσμάτων είχε μειωθεί από το 27% στο 22% και στο 16% την αμέσως επόμενη (27/12-02/01) πλέον ανακόπτεται και εισέρχεται ξανά σε ανοδική τροχιά, με τα 43.386 κρούσματα ηλικίας 4-18 ετών την εβδομάδα 3 -9 Ιανουαρίου να αποτελούν το 18%.

«Πονοκέφαλο» φαίνεται να προκαλεί σε γονείς και ειδικούς και ο μεγάλος αριθμός θετικών αποτελεσμάτων που έδειξαν τα self test για την πρόληψη της διασποράς πριν το άνοιγμα τον σχολείων. Υπενθυμίζεται ότι τα self test της Δευτέρας, πρώτης ημέρας επιστροφής στο σχολείο, είχαν εντοπίσει 16.000 κρούσματα και άλλα 9.688 βρέθηκαν κατόπιν των χθεσινών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Για την τρέχουσα εβδομάδα, αναμένεται με αγωνία ο αριθμός θετικών αποτελεσμάτων από το τρίτο δωρεάν self test που δικαιούνται μαθητές και εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί για την πρόληψη της διασποράς από την αυξημένη κινητικότητα των γιορτινών ημερών.

Σύμφωνα με πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων και επαφών στον χώρο του σχολείου, από τις 17 Ιανουαρίου 2022, οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες θα προσέρχονται στα σχολεία με 2 self tests (24ώρου) και με 2 rapid tests ή PCR (48ώρου) οι ανεμβολίαστοι ή μη νοσήσαντες εκπαιδευτικοί.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση κρούσματος

Για την περίπτωση κρούσματος στην αίθουσα, προβλέπονται για τις επόμενες πέντε ημέρες από τον εντοπισμό του:

  • 2 rapid test και 3 self test δωρεάν για ανεμβολίαστους μαθητές
  • 4 rapid test και 1 self test για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς
  • 3 τρία δωρεάν self test για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός τριμήνου μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για την έκδοση πιστοποιητικού από τους μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς που νόσησαν με COVID-19 αρκεί το θετικό αποτέλεσμα από rapid test ενώ για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς απαιτείται μοριακός έλεγxoς (pcr).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ