Κορωνοϊός: 586.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε ένα 10ήμερο – Οι ηλικίες

Στοιχεία για τα νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που έχουν κλείσει το τελευταίο δεκαήμερο έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στοιχεία για τα νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που έχουν κλείσει το τελευταίο δεκαήμερο έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Το τελευταίο δεκαήμερο κλείστηκαν 221.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Συνολικά 365.000 για την αναμνηστική δόση», όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Θεμιστοκλέους είχε κάνει λόγο για αύξηση 200% στους εμβολιασμούς.

«Έχουμε σαφή αύξηση των εμβολιασμών και της πρώτης δόσης και της αναμνηστικής δόσης. Αυτό αποτυπώνεται και στα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε βράδυ, είναι μία πολύ μεγάλη διαφορά, είναι 200% σχεδόν πάνω από τις προηγούμενες εβδομάδες», είχε πει συγκεκριμένα.

Έως και 50 ετών σε ραντεβού

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι τα περισσότερα ραντεβού κλείστηκαν από ηλικίες έως και 50 ετών, ωστόσο μικρότερη ζήτηση καταγράφεται στους 60 και άνω, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν έχει τεθεί σε ισχύ από καμία ευρωπαϊκή χώρα εκτός από την Ιταλία, όπου όμως στο τέλος της ημέρας θα αποτιμηθεί και το κόστος.

Συνεχίζοντας απέρριψε τους ισχυρισμούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ανέφερε ότι οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες, καθώς υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφάλειες. Τέλος, και σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης για την ισχύ των πιστοποιητικών. εξήγησε ότι η συζήτηση επί του θέματος έχει ανοίξει, ωστόσο η Ελλάδα επιθυμεί να ληφθεί. μία απόφαση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ