Κορωνοϊός: Στα 89 τα κρούσματα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να ανέρχεται πλέον στα 89.

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να ανέρχεται πλέον στα 89.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας, οι τέσσερις από τους πέντε νέους ασθενείς με κορωνοϊό είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ενώ, ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Με τα νέα δεδομένα, ο σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.

Την ίδια ώρα το υπ .Υγείας στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, του 66χρονου που ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

4 ορφανά κρούσματα στην Αθήνα

Με τα έως χθες δεδομένα (σε σύνολο 84 κρουσμάτων) οι 3 μόνοι ήταν ξένοι υπήκοοι και οι 56 από τους 84 σχετίζονταν με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους (47 ταξιδιώτες και 9 επαφές αυτών).

Σε ότι αφορά στα 5 σημερινά κρούσματα ανακοινώθηκε ότι οι 4 είναι επαφές άλλων κρουσμάτων και το ένα κρούσμα είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Στοιχεία για το αν τα σημερινά κρούσματα νοσηλεύονται ή βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό δεν έχουν γίνει γνωστά. Σε ότι αφορά τα μέχρι χθες γνωστά 81 κρούσματα από αυτά τα 27 νοσηλεύονται. Οι υπόλοιποι 57 βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους σε καλή κατάσταση.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι χθες ο κ. Τσιόδρας, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε 4 κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης. Δηλαδή, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς.

Κορωνοϊός: Οσοι έχουν συμπτώματα να μείνουν σπίτι τους

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, χθες, τόνισε σε αυστηρό ύφος, ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χωράει ανευθυνότητα. Ζήτησε όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους. Ζήτησε υπευθυνότητα από όλους για τον περιορισμό της διασποράς, η οποία θα πλήξει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.

Από τις ευπαθείς ομάδες ο υπουργός Υγείας, κ. Β. Κικίλιας ζήτησε να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ