Νέος διοικητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας τοποθετήθηκε με τη σφραγίδα του υπουργείου Υγείας, μετά το κύμα αποκαλύψεων κατά του κ. Δημήτρη Μπούτου για πλαστούς τίτλους και τις παράνομες συμβάσεις με τον ιδιοκτήτη του κυλικείου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, καθήκοντα διοικητή στο νοσοκομείο του Πειραιά ανατίθενται στον κ. Ευθύμη Γεωργόπουλο, ο οποίος θα διοικεί παράλληλα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, που απέχουν τουλάχιστον 16 χιλιόμετρα και υπάγονται σε διαφορετικές Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Ο κ. Ευθύμης Γεωργόπουλος παραμένει διοικητής του νοσοκομείου «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο», γνωστού ως Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα, με το υπουργείο Υγείας τα καθήκοντα του είναι προσωρινά καθώς θα προκηρυχθεί άμεσα η θέση του διοικητή όσο και του αναπληρωτή διοικητή – από τον οποίο έχει ζητηθεί παραίτηση για το θέμα της σκανδαλώδους σύμβασης του κυλικείου.

Ο κ. Γεωργόπουλος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα επισκέφθηκε το «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο» για να εγκαινιάσει την ανακαινισμένη μονάδα βραχείας νοσηλείας. Στη διάρκεια εκείνης της πανηγυρικής επίσκεψης ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους όταν ερωτήθηκε για τον θάνατο των παιδιών στο νοσοκομείο Λαμίας και τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας απαντώντας με το προκλητικό «σας έχω…».

Είχε προηγηθεί ένα δραματικό συμβάν στο νοσοκομείο, η επίθεση από νοσηλευόμενο σε βάρος προϊσταμένης νοσηλεύτριας, για το οποίο ο κ. Γεωργόπουλος είχε ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς από τους εργαζόμενους να μη λάβει διαστάσεις ενόψει και της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα