Κικίλιας: Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο -Έκκληση σε ιδιώτες

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

«Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο» όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην προγραμματισμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, τονίζοντας πως σήμερα στη χώρα υπάρχουν 1.404 κλίνες Covid.

«Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο» όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην προγραμματισμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, τονίζοντας πως σήμερα στη χώρα υπάρχουν 1.404 κλίνες Covid.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Η πίεση αυξάνεται» επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε πως: «Αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά».

Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να μπουν και εκείνοι στη μάχη κατά του κορονοϊού. «Θα ήθελα ακόμα μια φορά να κάνω έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται. Με νομοθετική πρωτοβουλία η μηνιαία αποδοχή τους θα είναι 2.000 ευρώ καθαρά και ακατάσχετα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συμβάλλουν στην ανάσχεση της πανδημίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δυστυχώς πλέον οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι μεταξύ 20-50 ετών» τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε επίσης ότι «το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες, και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69» και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον, θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

Πιο αναλυτικά ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Μόνο χθες, είχαμε 185 εισαγωγές στην Αττική. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο έχει 200 κλίνες, σημαίνει ότι κάθε ημέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο.

Το 2019 ξεκινήσαμε με 556 ΜΕΘ και φτάσαμε με τιτάνιες προσπάθειες στις 1.404 και συνεχίζουμε. Όμως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ στην Αττική πριν από ένα μήνα, φτάσαμε στις 369.

Η πληρότητα φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται. Η ένταση που επικρατεί μτις τελευταίες ημέρες, δεν βοηθά καθόλου.

Μπήκε σήμερα στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται αποκλειστικά περιπτώσεις Covid. Από αύριο μπαίνουν και άλλα δύο ιδιωτικά.

Θέλουμε να κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν. Θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ τον μήνα και συν τις υπερωρίες. Όλοι πρέπει να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνουμε.

Οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι αυτές από 20 έως 50 και κάνω έκκληση να πορευτούν μαζί μας.

Σήμερα έχουμε φτάσει να έχουν γίνει 1.082.082 εμβολιασμοί και σήμερα έχουν γίνει πάνω από 24.000 εμβολιασμοί. Το επόμενο άνοιγμα θα είναι για την ομάδα Α των ευπαθών πολιτών και θα γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών».

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας είπε:

«Ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ΕΣΥ, αλλά και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, αλλά και σε κέντρα αποκατάστασης για όσους έχουν αποθεραπευτεί.

Στο κέντρο Φιλοκτήτης, έδωσα εντολή να προχωρήσει η συνεργασία με 50 κλίνες αρχικά, ώστε να προχωρήσουμε στην αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος.

Αυτή η μάχη αλληλεγγύης πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για όλους τους υπόλοιπους, για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πανδημία».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ