Κικίλιας προς νέους: Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια

Είμαι πεπεισμένος πως οι ανεμβολιάστοι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν ως το τέλος Αυγούστου, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους.

Είμαι πεπεισμένος πως οι ανεμβολιάστοι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν ως το τέλος Αυγούστου, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Λένε τα νέα παιδιά: «δεν κινδυνεύω, δεν θα πάθω τίποτα» και «δεν γουστάρω να μου κουνάτε το δάχτυλο». Να τα δούμε ένα-ένα. «Δεν θα πάθω τίποτα». Δεν ισχύει.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως “μπορεί όχι τόσο σοβαρά όσο οι πιο μεγάλοι άνθρωποι, οι ευπαθείς ομάδες, αλλά βλέπουμε νέους να νοσούν, η αποκατάσταση να είναι δύσκολη ή βαριά και κάποιους να χάνονται. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Επίσης, είναι κρίμα να το μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας, στους φίλους και στην οικογένειά μας”.

Είναι πράξη αντίστασης το να μην εμβολιάζομαι; Όχι. Την ελευθερία τη στερεί ο ιός. Αυτό θέλω να πω στα νέα παιδιά. Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια. Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό το οποίο μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία, θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όπως τα νούμερα σιγά-σιγά δείχνουν ότι το κάνουν, να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους.
Άρα, κόντρα στον ιό, κόντρα στην αρρώστια.
Όχι κόντρα στον εμβολιασμό, κόντρα στα μέτρα.

Ξεπεράσαμε σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Ξεπεράσαμε σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τις τελευταίες 15 μέρες έχουν κλειστεί σχεδόν 600.000 νέα ραντεβού, το 1/3 από αυτά είναι νέων ανθρώπων, ηλικίας 18-29 ετών.

Κικίλιας: Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, θα σπεύσουν να εμβολιαστούν

Η δική μου δουλειά και υποχρέωση είναι να ενδυναμώνεται το σύστημα με όλους τους δυνατούς τρόπους, όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως και αυτό επιχειρήσαμε και καταφέραμε νομίζω αυτά τα δύο χρόνια.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, ένα πολύ μικρό ποσοστό των γιατρών, ένα μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και είναι είτε σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου είχαμε πολλές εισροές και πολλούς θανάτους στα προηγούμενα κύματα, είτε στα Νοσοκομεία όπου είναι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, άνθρωποι επιβαρυμένοι, μεγάλοι σε ηλικία, νομίζω ότι αυτές τις μέρες που μένουν μέχρι τις 16 Αυγούστου και τις υπόλοιπες μέχρι 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς, θα σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η οργανωμένη Πολιτεία θα πάρει μέτρα, ανακοινώθηκαν, για αυτούς τους λίγους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δουλεύουν σε μονάδες Υγείας και δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας προέβλεψε η οργανωμένη Πολιτεία με ταχύτατες διαδικασίες, είτε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, είτε στα Νοσοκομεία, είτε σε ιδιωτικές Κλινικές, θα μπορούν να προσλαμβάνονται νοσηλευτές ή ιατροί ή λοιπό προσωπικό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ