Καμπάνες για τον θάνατο του 49χρονου – Απολύθηκε η νοσηλεύτρια

Έπεσε η πρώτη καμπάνα για τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου ο οποίος “έσβησε” αβοήθητος, όταν πήγε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” που δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα δεν τον δέχτηκε αλλά τον έστειλε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου, με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγο αργότερα.

Έπεσε η πρώτη καμπάνα για τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου ο οποίος "έσβησε" αβοήθητος, όταν πήγε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Pelop.gr, όπως αποφασίστηκε απολύεται επί της ουσίας μία νοσηλεύτρια, καθώς ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, της μιας εκ των δύο νοσηλευτριών που βρίσκονταν στα ΤΕΠ όταν έφθασε ο 49χρονος.

Η δεύτερη νοσηλεύτρια που είναι και μόνιμη εργαζόμενη, αναμένει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου έχει παραπεμφθεί, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Εξάλλου με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” Παναγιώτη Δημόπουλου έγιναν σημαντικές αλλαγές στις προϊσταμένες των νοσηλευτικών υπηρεσίων, ενώ έφυγε από την θέση της η προϊσταμένη στα ΤΕΠ , όπου είχε φθάσει ο 49χρονος την περασμένη Τετάρτη και δεν εξετάστηκε από γιατρό.

Ειδικότερα έγιναν οι εξής αλλαγές:

– ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Τομεάρχης Εργαστηριακού τομέα από το Ελέγχου ποιότητας έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης πηγαίνει ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.
– ΜΑΡΓΩΝΗ ΑΘΗΝΑ Προϊσταμένη Αιματολογικού από τα ΤΕΠ, όπου πηγαίνει η ΖΗΣΗ ΕΛΕΝΗ.
– ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Αναπληρώτρια Προϊσταμένης ΩRL, από προϊσταμένη ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ.
– ΜΙΧΑΛΑΡΙΑ ΠΑΤΡΑ από ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Προϊσταμένη ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ. στη θέση της
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ που γίνεται ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
– ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ Προϊσταμένη Μεσογειακής Αναιμίας.

Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου: Όφειλαν να το διαχειριστούν

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εάν ένας άνθρωπος βρεθεί σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει, η διάγνωση πρέπει να γίνει από γιατρό. “Άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν” είπε σημειώνοντας ότι στον 49χρονο δεν δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός. “Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια” είπε.

Μάλιστα, πριν από τον 49χρονο, εφαρμόστηκε σωστά το πρωτόκολλο, όταν πήγε ένας ασθενής και η ίδια νοσηλεύτρια κάλεσε τον γιατρό για διάγνωση και τον έστειλαν στο νοσοκομείο που εφημέρευε.

Τον 49χρονο δεν τον είδε γιατρός και η εκτίμηση έγινε από τη νοσηλεύτρια, που σε εκείνη την περίπτωση δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο όπως προηγουμένως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

νοσηλεύτρια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ