Καμπανάκι: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Πάνω από 5.000

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται να καταγραφεί στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δοθεί το απόγευμα της Δευτέρας στη δημοσιότητα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεπερνούν τα 5.000 κρούσματα στη χώρα.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται να καταγραφεί στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δοθεί το απόγευμα της Δευτέρας στη δημοσιότητα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεπερνούν τα 5.000 κρούσματα στη χώρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών. Ηδη αποφασίστηκαν αυξημένοι έλεγχοι και ταυτοπροσωπία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ταυτόχρονα, θα ενεργοποιηθούν και οι ανάλογες κυρώσεις για τους παραβάτες.

Σημειώνεται πως το Σάββατο είχε σημειωθεί ρεκόρ κρουσμάτων με 4.696 νέα κρούσματα, 404 διασωληνωμένους και 38 θανάτους.

Σαρηγιάννης: Είμαστε σε ρεκόρ πανδημίας 

Σε ανησυχητικό τόνο για την πορεία των κρουσμάτων μίλησε νωρίτερα, μέσω του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε αρχικά ότι σε αυτή τη φάση καταγράφεται ένα «ρεκόρ πανδημίας» σε ό,τι αφορά τη διασπορά, ενώ εκτίμησε ότι τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι θα έχουν ανοδική πορεία αν δεν ληφθούν μέτρα αναχαίτισης της διασποράς.

«Μέσα στον Νοέμβριο περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η αυξητική πορεία και να φτάσουμε σίγουρα στα 5.000 κρούσματα μέχρι τα μέσα του μήνα» ήταν η προειδοποίησή του. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, ακόμα και στους εμβολιασμένους.

«Ο ανεμβολίαστος χρειάζεται δύο ή τρία τεστ την εβδομάδα και ο εμβολιασμένος ένα. Πρέπει να σταματάμε την αλυσίδα μετάδοσης, γιατί οι εμβολιασμένοι μπορεί να μην έχουν καθόλου συμπτώματα ή πολύ ήπια και να μπερδεύονται», σχολίασε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαρηγιάννης «βλέπει» αλματώδη αύξηση των διασωληνωμένων, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, από τα μέσα Νοεμβρίου μπορεί να μην έχουν ελεύθερες ΜΕΘ.

«Πανελλαδικά θα έχουμε πρόβλημα όχι πριν τις 10 Δεκεμβρίου. Όμως μέχρι τέλος Νοεμβρίου μπορεί να φτάσουμε σε επίπεδα που η Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, δε θα μπορεί να καλύψει το συνολικό της δυναμικό ΜΕΘ. Με το να μην υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για Covid, οι γιατροί θα πρέπει να πάρουν από γενικές κλινικές ΜΕΘ», ανέφερε και υπογράμμισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία θα είναι σαν του 2020 αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ