Η ιστορία καρκινοπαθούς που κατήγγειλε γιατρό για φακελάκι (vid)

Συγκλονιστικά είναι όσα αποκάλυψε ο καρκινοπαθής Μιχάλης Μαύρος για την καταγγελία που έκανε σε γιατρό που του ζήτησε «φακελάκι» για «δικά του έξοδα» 1.650 ευρώ, 150 εκ των οποίων προορίζονταν για τους αναισθησιολόγους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Του είπα ότι δεν έχω τα χρήματα αλλά θα προσπαθήσω να τα δανειστώ για να προχωρήσουμε στην επέμβαση. Όταν βρέθηκαν τα χρήματα από συγγενείς και φίλους, επικοινώνησα μαζί του και μου είπε να περιμένω τηλεφώνημά του. Με πήρε μέσα σε τρεις μέρες για να κάνω τις εξετάσεις και την επομένη θα έμπαινα στο χειρουργείο. Όντως ήρθε, τον χαιρέτισα, του έδωσα τα 1.650 ευρώ και μπήκα στο χειρουργείο», επισημαίνει ο Μ. Μαύρος μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Στη συνέχεια ο γιατρός του πρότεινε μία νέα επέμβαση για τη διόρθωση της ειλεοστομίας, το κόστος της οποίας ήταν 1.000 ευρώ μαζί με τους αναισθησιολόγους, πάντα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο ασθενής αναγκάστηκε να δανειστεί εκ νέου, έκανε και τη νέα επέμβαση και αφού πήρε εξιτήριο, ο γιατρός τον κάλεσε στο ιατρείο του στο Κολωνάκι για να μιλήσουν. Εκεί του είπε ότι «βγήκαν παραπάνω τα έξοδα και πρέπει να δώσει ακόμα 600 ευρώ». Όταν ο Μ. Μαύρος επικαλέστηκε την αδυναμία του να βρει άλλα χρήματα, ο γιατρός απάντησε: «Τώρα θα βγάλεις ένα προνοιακό επίδομα αναπηρίας γύρω στα 300 ευρώ τον μήνα, όταν τα πάρεις θα μου τα δώσεις».

Το ποτήρι, όπως λέει ο Μ. Μαύρος, ξεχείλισε όταν υπέστη κάποια στιγμή μια μεγάλη αιμορραγία και πήγε στο νοσοκομείο, όπου εργάζεται ο εν λόγω γιατρός. Όταν κατέβηκε, κάθισε δίπλα του και του είπε: «Μιχάλη τι έγινε με εκείνα τα 600 ευρώ;», με τον ασθενή να απαντά ότι δεν τα έχει. «Τότε πήρε το κινητό από το τραπέζι και σηκώθηκε και έφυγε. Ήμουν στο νοσοκομείο και αιμορραγούσα, χωρίς να ξέρω αν θα μου κάνουν εισαγωγή ή κάποια εξέταση».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ