Γώγος: Σε έξαρση οι ιώσεις, γεμάτα τα νοσοκομείο -Τα εμβόλια RSV

Για την έξαρση των ιώσεων αλλά και του κορωνοϊού μίλησε ο λοιμωξιολόγος κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Για την έξαρση των ιώσεων αλλά και του κορωνοϊού μίλησε ο λοιμωξιολόγος κ. Χαράλαμπος Γώγος. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Γώγος, όπως είπε στο MEGA, ιώσεις, γρίπη και κορωνοϊός, γεμίζουν τα νοσοκομεία. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τεράστια έξαρση ιώσεων, η οποία ωστόσο πάντα υπήρχε αυτή την εποχή, απλά λόγω του covid με τα μέτρα και τις μάσκες, απέτρεψαν την παρουσία των υπόλοιπων λοιμώξεων πέραν του κορωνοϊό. Τώρα που δεν υπάρχουν μέτρα, επέστρεψαν και οι ιώσεις. Είναι σε έξαρση οι ιώσεις τον τελευταίο καιρό, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Γώγος: Γεμάτα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών

«Τα ΤΕΠ – τμήματα επειγόντων περιστατικών – είναι γεμάτα, καθώς οι ασθενείς έχουν βαριά συμπτώματα και ο κόσμος φοβάται και πάει στα νοσοκομεία. Ο covid υπάρχει ακόμα, ωστόσο η γρίπη σε συνδυασμό με τον RSV δημιουργούν λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονία», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

«Από τις υπάρχουσες ιώσεις μόνο για τον κορωνοϊό και τη γρίπη έχουμε εμβόλια και από τον Μάιο θα έχουμε και για τον RSV. Τα εμβόλια μπορούμε να τα κάνουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το βασικό εμβόλιο της γρίπης έχει επικαιροποιηθεί και είναι πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές», κατέληξε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ