Γκάγκα για την οξεία ηπατίτιδα: Θεωρούμε ότι πρόκειται για αδενοϊό

Για τα τρία κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που εντοπίστηκαν σε παιδιά τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Για τα τρία κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που εντοπίστηκαν σε παιδιά τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα τρία κρούσματα της αγνώστου αιτιολογίας οξείας ηπατίτιδας σε τρία παιδιά στην Ελλάδα, δηλώθηκαν επίσημα σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσία Υγείας (ΕΟΔΥ) στον Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

«Θεωρούμε ότι είναι ένας αδενοιός, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει σαφής αναφορά που να μας οδηγεί στα αίτια που προκαλούν την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προσθέτοντας ότι «το θέμα ψάχνεται σε όλο το κόσμο»

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι το κρίσιμο σημείο προκειμένου να εντοπιστεί ένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας, είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Οι ​γονείς των παιδιών που παρουσιάζουν γαστρεντερικά προβλήματα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα αν τα ούρα των παιδιών τους έχουν σκούρο χρώμα,  έχουν δηλαδή το χρώμα του κονιάκ».

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία για τυχόν κρούσματα οξείας ηπατίτιδας

Αναφορικά με την ετοιμότητα των νοσοκομείων να δεχθούν επιβεβαιωμένα και μη κρούσματα οξείας ηπατίτιδας, τόνισε ότι έχει ενημερωθεί η ιατρική κοινότητα προκειμένου να είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι σε συμπτώματα που πρέπει να κινήσουν υποψίες.

«Έχουν δοθεί οδηγίες σε όλους τους παιδιάτρους. Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και με πλήρη ενημέρωση σε όλα τα νοσοκομεία».

Η κ. Γκάγκα αναφερόμενη στους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους.  «Περιμένουμε τις τελικές απαντήσεις από τους γιατρούς. ‘Όλα εξετάζονται. Γίνεται έλεγχος και για άλλες λοιμώξεις ή αν συνδέονται με τον long covid».

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα ανέφερε ότι για το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ