Γεννηματάς: Πλαστά πιστοποιητικά υγειονομικών και η υπόθεση Παλαμά

Σήμερα καταθέτει στην εισαγγελία ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τα στοιχεία που προέκευψαν από την ΕΔΕ για την υπόθεση του Παλαμά και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι μηνύσεις τόσο σε βάρος υπαλλήλου όσο και των αποδεκτών των πλαστών πιστοποιητικών.

Σήμερα καταθέτει στην εισαγγελία ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τα στοιχεία που προέκευψαν από την ΕΔΕ για την υπόθεση του Παλαμά και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι μηνύσεις τόσο σε βάρος υπαλλήλου όσο και των αποδεκτών των πλαστών πιστοποιητικών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Νέα στοιχεία στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού   στον Παλαμά Καρδίτσας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδερφή της διοικητικής υπαλλήλου που εξέδιδε τα πλαστά πιστοποιητικά, είναι και εκείνη διοικητική υπάλληλος στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και φέρεται να είχε προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό τόσο για την ίδια όσο και για τρεις νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό, σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην εισαγγελία τα στοιχεία που προέκευψαν από την ΕΔΕ για την υπόθεση του Παλαμά και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι μηνύσεις τόσο σε βάρος υπαλλήλου όσο και των αποδεκτών των πλαστών πιστοποιητικών.

Επίσης, την άλλη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και το πειθαρχικό, στο οποίο παραπέμπεται η διοικητική υπάλληλος.

Έρευνα και στο Μεσολόγγι για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Ελεγκτές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου ερευνούν καταγγελία για χορήγηση πλαστού πιστοποιητικού νόσησης σε γυναίκα γιατρό από το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πλαστό πιστοποιητικό νόσησης εκδόθηκε από συνάδελφό της στα εξωτερικά ιατρεία η οποία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊό για να το καταγράψει ως δικό της ώστε να της χορηγηθεί το σχετικό πλαστό πιστοποιητικό.

Οι πληροφορίες μιλούν ακόμα για «παρακλάδια» κυκλωμάτων έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη.

Έρευνες για εμπλεκόμενους και στην Κοζάνη

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ThessToday τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και στην Κοζάνη, καθώς φέρεται τρεις εργαζόμενοι να μπλέκονται επίσης στο υγειονομικό σκάνδαλο.

«Είναι εύκολο να βρουν τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί τα ιστορικά που κρατούν οι γιατροί είναι ανυπόγραφα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας πως η ΕΔΕ στην Καρδίτσα για υπάλληλο που μοίρασε συγγενείς και φίλους 33 ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχει ολοκληρωθεί.

Στο μικροσκόπιο ύποπτα πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, ερευνώνται καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, εισαγόμενων από τη Βουλγαρία.

Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία θεωρούνται ύποπτα και συνεπώς, τίθενται στο «στρόχαστρο» των ελέγχων, εν μέσω του γενικού προβληματισμού που επικρατεί σχετικά με τις διαστάσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ήδη, η διοικητική υπάλληλος που, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται πίσω από την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα έχει τεθεί πλέον σε αναστολή εργασίας για ένα μήνα. Παράλληλα το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας, που έχει άλλωστε αναλάβει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή του Προϊσταμένου Εφετών Λάρισας.

«Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη

Mια ακόμη υπόθεση που διερευνάται είναι από τη Σαντορίνη. Όπως μετέδωσε το Mega, γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

«Ψάχνω λαμόγια γιατρούς να μου δώσουν πλαστά πιστοποιητικά»

Τον προβληματισμό επιτείνει μαρτυρία γυναίκας στον ΣΚΑΪ η οποία παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή τεστ λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με την καμία και θα ψάχνω να βρω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν πλαστά πιστοποιητικά»

Στη συνέχεια είπε μάλιστα: «Έχω σκεφτεί να πάρω ένα θετικό τεστ για να μην εμβολιαστώ, αλλά ο γιατρός δεν το δέχτηκε. Έχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Έχω σκεφτεί να πω στο γιατρό να μη μου βάλει τη βελόνα και να πετάξει έξω το υγρό. Τους έχω προτείνει να τους πληρώσω τόσο, όσο μπορώ. Τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω πόσα θέλεις, αλλά φοβούνται και δεν το κάνουν.»

Η ίδια ισχυρίστηκε πως οι εμβολιασμένοι είναι πιο επικίνδυνοι γιατί μπορούν να κολλήσουν τους ανεμβολίαστους. Στην παρατήρηση, δε, της ρεπόρτερ περί παρανομίας απάντησε: «Δεν πειράζει. Στην π*** απαντάς με π***.»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ