Δημόσια ΥγείαΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την καρδιά - Η απόφαση

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την καρδιά – Η απόφαση

- Advertisement -

Την απόφαση του να ανακαλέσει ενέσιμο διάλυμα για την καρδιά γνωστοποίησε με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Την απόφαση του να ανακαλέσει ενέσιμο διάλυμα για την καρδιά ανακοίνωσε με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε “λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης” σε παρτίδα του εν λόγω σκευάσματος.

Η ανάκληση αφορά το φαρμακευτικό προϊόν BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση) και συγκεκριμένα την παρτίδα 23E11A2.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει:

Tην ανάκληση της παρτίδας 23E11A2 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Εντωμεταξύ, ο ΕΟΦ, εφιστά την προσοχή των πολιτών για μαρμελάδα που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων(ΕΟΦ), καθώς εντοπίστηκε να περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς να το αναφέρουν.

Ο ΕΟΦ, αναφέρει πως κατόπιν ενημέρωσης των σουηδικών αρχών, προβαίνει σε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των εξής προϊόντων: WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Ανακοίνωση ΕΟΦ

“Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν τα προϊόντα βρέθηκαν να περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό Φαρμάκων.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ