Δημόσια ΥγείαΑμΕΑ: Η πλατφόρμα δεν έχει κατεβάσει 524 βίντεο κακοποίησης

ΑμΕΑ: Η πλατφόρμα δεν έχει κατεβάσει 524 βίντεο κακοποίησης

- Advertisement -

Στην καταγγελία της κακοποίησης των δύο ΑΜΕΑ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προχώρησε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Στην καταγγελία της κακοποίησης των δύο ΑΜΕΑ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προχώρησε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΑμΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Λίγες ημέρες πριν, είδαν για ακόμη φορά, το φως της δημοσιότητας εικόνες φρίκης, εικόνες κακοποίησης τόσο ψυχικής, όσο σωματικής και σεξουαλικής από έναν άνδρα γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εις βάρος δύο ατόμων με νοητική στέρηση.
524 συνολικά βίντεο κακοποίησης, σαπίλας και φρίκης, τα οποία ακόμη και σήμερα η γνωστή πλατφόρμα δεν έχει κατεβάσει, δεν έχει λογοκρίνει γιατί μάλλον, σύμφωνα με την «πολιτική» της αυτά τα βίντεο δεν έχουν περιορισμό ηλικίας και οι σκηνές του είναι όμορφες(;;) Κανείς δεν ξέρει.

Τι να πρωτοπεί κάνεις, γι αυτή τη σαπίλα που κυκλοφορεί ελεύθερη στο διαδίκτυο και μπορούν πανεύκολα μικρά παιδία να τη δουν και να θεωρήσουν «φυσιολογικές» αυτές τις σκηνές βίας.

Τι να πρωτοπεί κανείς, για το γεγονός ότι μεγάλες- γνωστές σε όλους πλατφόρμες επιλέγουν να λογοκρίνουν, βίντεο, εικόνες και τραγούδια τα οποία αφορούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ή για τη γενοκτονία της Παλαιστίνης. Εικόνες, βίντεο, τραγούδια τα οποία δείχνουν έναν άλλο δρόμο. Έναν δρόμο αντίστασης και αλληλεγγύης.

Δεν είναι σάπιοι μόνο οι ιθύνοντες του βίντεο και αυτοί οι 23.000 που τα παρακολουθούσαν και πλήρωναν κιόλας για να τα δουν, ακόμη πιο σάπιοι είναι αυτοί που τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα, με πληρωμή, γιατί το μοναδικό πράγμα για το οποίο ενδιαφέρονται είναι οι τρόποι με τους οποίους θα αποκτήσουν επιπλέον κέρδος, άσχετα εάν αυτό καταπατά τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, αν τα κακοποιεί ή τα διασύρει.

Όταν δεν υπάρχουν δημόσιες δομές , με νέα εξειδικευμένα προγράμματα για να εκπαιδεύονται οι ανάπηροι στο σύνολο τους και να έχουν δουλεία και να μπορούν να ζήσουν αυτόνομα, στις συνθήκες που ζούμε, που η ανάγκη για εύκολο χρήμα είναι τεράστια, τέτοια πανομοιότυπα περιστατικά θα πληθαίνουν».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ