Ροή ΕιδήσεωνΓνωρίζεις το συναισθηματικό detox και πώς να το τολμήσεις;

Γνωρίζεις το συναισθηματικό detox και πώς να το τολμήσεις;

- Advertisement -

Με μεγάλο αριθμό ανθρώπων να επιζητούν την αυτοβελτίωση, το detox ως έννοια βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτιμήσεις τους.

Με μεγάλο αριθμό ανθρώπων να επιζητούν την αυτοβελτίωση, το detox ως έννοια βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτιμήσεις τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Έχουμε συνδέσει το detox με τη διατροφή, το αλκοόλ και την ψηφιακή ζωή, τι συμβαίνει όμως όταν η αποτοξίνωση αφορά αποκλειστικά τη συναισθηματική μας κατάσταση;

Η «αποτοξίνωση» της ψυχής, σύμφωνα με το savoirville, είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Μια εμπειρία που αξίζει να βιώσεις και αν χρειαστεί να επαναλάβεις πολλές φορές. Αφορά τη θέληση του να βελτιώνεις κομμάτια του εαυτού σου. Αφορά τις φιλοδοξίες σου και την πεποίθηση πως είναι εύκολο να υπερνικήσεις οτιδήποτε σε κρατάει πίσω, αρκεί να το θελήσεις. Πρόκειται για μια διαδικασία που στόχο έχει να αποδυναμώσει τους φόβους και τις ανασφάλειες.

Μικρά βήματα μεγάλης σημασίας για το συναισθηματικό detox

Το να μπορείς να λάβεις την απόφαση να κάνεις μερικά μικρά βήματα, μπορεί να φέρει στη ζωή σου τη μεγαλύτερη αλλαγή. Συχνά, υπάρχουν κάποια βήματα στη ζωή μας, τα οποία για διάφορους προσωπικούς λόγους αποφεύγουμε να κάνουμε. Το βασικότερο ζήτημα είναι να αναρωτηθείς: «Επειδή κάτι μου φαίνεται δύσκολο, αυτό σημαίνει πως δεν αξίζει και να προσπαθήσω;»

Το κλειδί της επιτυχίας εδώ έγκειται στο να θυμάσαι πως είναι «εντάξει» να νιώθεις άβολα ή να φοβάσαι για τα επόμενά σου βήματα. Και είναι «εντάξει» γιατί εκεί που αρχίζει ο φόβος ακριβώς εκεί είναι που αρχίζει και η εσωτερική σου ανάπτυξη να καλλιεργείται!

Η επιτυχία αποτελείται από πολλές αποτυχίες

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές πίσω από κάθε επιτυχία, έχουν προηγηθεί αμέτρητες προσπάθειες όπως και αποτυχίες. Κάθε προσπάθεια για να βιώσουμε την επιτυχία αποτελεί μια υποσυνείδητη αλλά και συνειδητή επιλογή μας στο να βελτιωθούμε. Κάθε ενέργεια που δεν μοιάζει στα μάτια μας απαραιτήτως εύκολη είναι μια θαρραλέα πράξη ώστε να βιώσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Πολύ συχνά όμως αποφεύγουμε να κάνουμε όλα όσα ορίζει η καρδιά και η λογική μας, διότι διστάζουμε να εμπιστευτούμε τις δυνατότητες μας. Και έτσι ο φόβος της αποτυχίας καταφέρνει να νικάει αρκετά συχνά όλες τις επιθυμίες μας. Εάν δεν βιώσουμε όμως ακόμη και το συναίσθημα του φόβου, τότε πως στα αλήθεια θα καταφέρουμε να εξελιχθούμε;

No pain, no gain!

Μόλις αρχίσεις να διατηρείς μια ειλικρινή σχέση και συνομιλία με τον εαυτό σου σχετικά με το τι πραγματικά θέλεις να αλλάξεις ή να βελτιώσεις σε εσένα, τότε η διαδικασία του να κατευθύνεις την πλήρη ενέργεια σου στο να ξεπεράσεις τα σημερινά σου εμπόδια, θα σου φανεί στα αλήθεια πολύ πιο εύκολη!

Η προσαρμογή στην αλλαγή και η απομάκρυνση σου από μια «δυστυχισμένη» ή «τοξική» παρούσα κατάσταση, ουσιαστικά έγκειται στο να καταφέρεις να αισθανθείς οικεία με την οποιαδήποτε δυσκολία προκύπτει στη ζωή σου. Θα χρειαστεί να αγκαλιάσεις την όποια φοβία ή δυσκολία σου. Όχι γιατί αξίζεις να αυτοτιμωρείσαι, ούτε γιατί οι δυσκολίες υπήρξαν ποτέ διασκεδαστικές. Ο μόνος λόγος και ο πιο σημαντικός είναι γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία αξίζει να κοπιάσεις και ας χρειαστεί να ταλαιπωρηθείς περισσότερο από όσο θα περίμενες στην αρχή!

Πως θα ξεκινήσεις να βιώνεις πρόοδο στο σήμερα;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που συνομίλησες με ένα δικό σου πρόσωπο, δίνοντας του το 100% της προσοχής σου;

Ποιά ήταν η τελευταία φορά που κατέβαλες περισσότερη προσπάθεια στο να συγκεντρωθείς απόλυτα στα όσα απολαμβάνεις να κάνεις;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου για να επιτύχεις τους στόχους σου;

Πιθανότατα, στις παραπάνω 3 ερωτήσεις να μην καλύφθηκες απόλυτα από τις απαντήσεις σου. Εάν οι απαντήσεις σου υποδηλώνουν πως καταβάλεις λιγότερη προσπάθεια για εσένα, για τα πρόσωπα που αγαπάς και για όλα εκείνα που αφορούν την προσωπική σου εξέλιξη και πρόοδο, τότε κατά πάσα πιθανότητα η ζωή για εσένα στο ‘τώρα’ προχωράει και εσύ απλά την ακολουθείς. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να σου συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.

Βάλε ένα τέλος στις αναβολές

Εάν θέλεις περισσότερο πάθος και χαρά στη ζωή σου, τότε κάνε κάτι για αυτό σήμερα και όχι αύριο. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου πως πέραν του μυαλού σου, θα πρέπει να παίρνεις και την καρδιά σου μαζί σε ό,τι κάνεις. Άρπαξε την όποια ευκαιρία και άσε τις ιδανικές ευκαιρίες στην άκρη. Άσε την δουλειά του αύριο και επικεντρώσου στη δουλειά του σήμερα. Ξέχνα την προπόνηση της επόμενης ημέρας και δώσε βάση στην προπόνηση της σημερινής ημέρας. Ζήσε τις σχέσεις του παρόντος και άσε τις σχέσεις του μέλλοντος εκεί που ανήκουν. Στο μέλλον! Δώσε επιτέλους ένα τέλος στην αναβολή και κάνε μια νέα αρχή σε ό,τι διστάζεις να βιώσεις.

Ναι, δώσε ένα τέλος γιατί οι αναβολές αντικειμενικά δεν σου επιτρέπουν να εξελιχθείς. Κάνε ένα γερό come back στις εσωτερικές σου ανάγκες και επαναπροσδιόρισε τα «θέλω» σου. Είναι αυτή η πιο κατάλληλη στιγμή για να τοποθετήσεις τον εαυτό σου στη θέση που του αρμόζει, και όχι μια άλλη φορά! Μην περιμένεις άλλο για ιδανικές στιγμές και για ακόμα πιο ιδανικά good timings, πολύ απλά γιατί εσύ δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις!

Αξίζει στα αλήθεια να υιοθετήσεις νέες συνήθειες και μάλιστα πιο υγιής. Να κάνεις αυτό το «detox». Το οφείλεις στον εαυτό σου. Για όλα όσα οραματίστηκες και δεν κατάφερες να κάνεις πράξη. Για όλα εκείνα που ονειρεύτηκε ο παιδικός σου εαυτός και ενώ ενηλικιώθηκες δεν επιδίωξες ακόμη να πραγματοποιήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ