Advantage Hers και Φλεγμονώδεις ασθένειες: Η «νίκη» και η περιπέτεια μιας πρωταθλήτριας

Μπορεί να βελτιωθεί η ζωή ενός ασθενούς με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση; Την απάντηση δίνει μέσα από την καμπάνια Advantage Hers η παγκοσμίου φήμης πρωταθλήτρια τένις, Caroline Wozniacki, μετά την προσωπική «περιπέτεια» με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Στόχος της καμπάνιας Advantage Hers είναι να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους 180 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως, που πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, με περίπου το μισό των εξ’ αυτών να είναι γυναίκες.

Η ζωή ενός ασθενούς με φλεγμονώδεις νόσους: ρευματοειδής αρθρίτιδα, αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα και ψωρίαση -Caroline Wozniacki, UCB

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρόλο που δεν θα έχετε πάντα το πλεονέκτημα στη διαχείριση της νόσου σας, είναι σημαντικό να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερο έλεγχο, όπως υπογραμμίζει η Caroline Wozniacki, κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας Advantage Hers που «τρέχει» σε συνεργασία με την παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB.

Η UCB εστιάζει ιδιαίτερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, στην ψωριασική αρθρίτιδα και στην ψωρίαση.

Εμπνευσμένη από το «ταξίδι» της Caroline Wozniacki με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, απασχολούν σήμερα εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο «οδηγός» που έχει καταρτίσει η καμπάνια Advantage Hers έχει στόχο την υποστήριξή σας σε όποιο στάδιο της νόσου σας κι αν βρισκόσαστε, βοηθώντας σας να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 άνθρωποι ζουν με την αυτοάνοση φλεγμονώδη νόσο που οφείλεται στην υπερδραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υποστήριξη και μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία…

«Μέσω αυτής της νέας καμπάνιας ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Να βοηθήσω στην έμπνευση, στην ενθάρρυνση και στην παροχή σε άλλες γυναίκες σαν κι εμένα όσο το δυνατόν περισσότερης υποστήριξης και πληροφοριών. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νόσημάτων μας, με μικρές νίκες την κάθε φορά».

«Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν σε μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο παθιασμένη με τη συμμετοχή μου στην καμπάνια Advantage Hers», δήλωσε η Caroline Wozniacki.

Η ζωή ενός ασθενούς με φλεγμονώδεις νόσους: ρευματοειδής αρθρίτιδα, αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα και ψωρίαση -Caroline Wozniacki, UCB

24 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Παγκοσμίως, με ρευματοειδή αρθρίτιδα ζουν σήμερα περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι. Η νόσος προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις του σώματος και προσβάλει τρεις φορές συχνότερα τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες. Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 30 και 60 ετών, αλλά και σε παιδιά.

Στη συμπτωματολογία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας συγκαταλέγονται πόνος και οίδημα στις μικρές αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων. Στις μεγάλες αρθρώσεις (δηλαδή στα γόνατα, τους αγκώνες, στους ώμους), αλλά και τη σπονδυλική στήλη. Η νόσος μπορεί να συνοδεύεται από αναιμία, καθώς και συχνές λοιμώξεις.

Πιθανές επιπτώσεις της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, και εν γένει των χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων, είναι η απώλεια λειτουργικότητας και η μειωμένη ποιότητα ζωής. Ο αυξημένος κίνδυνος κατάθλιψης, ευερεθιστότητας και διαταραχών άγχους. Όπως επίσης και ο αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη ή καρδιαγγειακής νόσου.

Η «περιπέτεια» της Caroline Wozniacki

Η Caroline Wozniacki είναι μια 30χρονη πρώην επαγγελματίας τενίστρια από τη Δανία που γεννήθηκε σε οικογένεια αθλητών. Ο πατέρας της – και ο προπονητής της στο τένις – είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην Πολωνία και τη Δανία. H μητέρα της είναι πρώην μέλος της πολωνικής εθνικής ομάδας βόλεϊ. Η Caroline άρχισε να παίζει τένις στην ηλικία των εννέα. H επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε στην ηλικία των 15. Τότε έγινε μέλος του πρωταθλήματος του World Tennis Association (WTA), έναν χρόνο προτού φτάσει στον τελικό junior singles στο Australian Open.

Η ζωή ενός ασθενούς με φλεγμονώδεις νόσους: ρευματοειδής αρθρίτιδα, αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, ψωριασική και ψωρίαση -Caroline Wozniacki, UCB

Η Caroline είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας της στο τένις το 2018 όταν διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Υπήρξε πρωταθλήτρια Grand Slam και κορυφαία σε κατάταξη γυναίκα τενίστρια στον κόσμο. Τώρα αναλαμβάνει τον τίτλο του συνήγορου ασθενούς, περιγράφοντας το προσωπικό της ταξίδι με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στον κόσμο.

Έχοντας αποσυρθεί από την καριέρα της στο τένις τον Ιανουάριο του 2020, η Caroline σκοπεύει να επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα. Συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των σπουδών της, της υποστήριξης γυναικών που ζουν με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, και να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας.

Γίνετε κι εσείς μέρος της καμπάνιας. Advantage Hers ακολουθώντας την Caroline Wozniacki στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποιώντας τις δικές σας ιστορίες χρησιμοποιώντας #AdvantageHers. Μάθε περισσότερα πατώντας εδώ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ