Μπουρλά: H Pfizer ζητά σήμερα άδεια για το εμβόλιο του κορωνοϊού

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Φάκελο καταθέτει σήμερα η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έκτακτη χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με την BioNTech. Ταυτόχρονα, ξεκινούν οι κυλιόμενες υποβολές προς τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φάκελο καταθέτει σήμερα η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έκτακτη χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με την BioNTech

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημειώνει σήμερα ο ελληνικής καταγωγής CEO της Pfizer, κ. Άλμπερτ Μπουρλά «Η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα. Εξακολουθεί να καταγράφεται ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως. Η υποβολή της αίτησης στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο για την παράδοση του εμβολίου κατά της COVID-19 στον κόσμο. Πλέον έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αποτελεσματικότητας και του προφίλ ασφάλειας του εμβολίου μας».

«Στην επερχόμενη συζήτηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια και Βιολογικά Προϊόντα, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον FDA και τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως για να εξασφαλίσουμε την έγκριση του υποψηφίου εμβολίου μας το συντομότερο δυνατό» τονίζει ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer Inc. και η BioNTech ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα υποβάλλουν αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊού, κάτι που πιθανόν να επιτρέψει τη χρήση του εμβολίου σε υψηλού ρίσκου πληθυσμό στις ΗΠΑ μέχρι τα μέσα με τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

«248 μεγάλες μέρες και νύχτες, 43.661 θαρραλέοι εθελοντές, χιλιάδες αφοσιωμένοι συνάδελφοι της Pfizer και της Biontech και οι ελπίδες δισεκατομμυρίων. Όλα οδηγούν σε μια ιστορική στιγμή», έγραψε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Διάθεση του εμβολίου

Το αίτημα βασίζεται στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για αποτελεσματικότητα 95%, τα οποία προέκυψαν από τις δοκιμές της Φάσης 3.

Σύμφωνα με το CNBC, αν η άδεια δοθεί στη Pfizer από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το εμβόλιο θα διατεθεί σε διάφορα στάδια, με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα να εμβολιάζονται πρώτοι.

Η διαδικασία στον FDA αναμένεται να πάρει μερικές εβδομάδας.

O Άλμπερτ Μπουρλά προχώρησε χθες σε αποκαλύψεις για το εμβόλιο Pfizer. Ο CEO της Pfizer ανέφερε πως όταν θα εγκριθεί το εμβόλιο θα είναι ζήτημα λίγων ωρών η διανομή του.

Μιλώντας στο skynews.com ο κ. Μπουρλά τόνισε χαρακτηριστικά πως «πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες ημέρες» η. Pfizer θα μπορέσει να στείλει τις πρώτες δόσεις από τα εμβόλια.

«Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της. Pfizer και θεωρεί ότι στο δεύτερο μισό του 2021 η κατάσταση για όλους μας θα είναι εντελώς διαφορετική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ