Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η Pfizer είναι έτοιμη να προσαρμόσει το εμβόλιο

Το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, μελετά τη μετάλλαξη Μποτσουάνα και δηλώνει έτοιμη να προσαρμόσει το εμβόλιο εάν χρειαστεί.

Το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, μελετά τη μετάλλαξη Μποτσουάνα και δηλώνει έτοιμη να προσαρμόσει το εμβόλιο εάν χρειαστεί. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάλιστα όπως δήλωσε εκπρόσωπος, το αργότερο σε δύο εβδομάδες θα έχουμε, τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή Μποτσουάνα, που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529 που διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.

Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες, αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Υπό διερεύνηση 2 κρούσματα στο Βέλγιο

Δύο δείγματα αναλύονται στο Βέλγιο για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τη νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

Ειδικότερα, το Βέλγιο πραγματοποιεί αναλύσεις σε δύο δείγματα COVID-19 για να διακριβώσει αν πρόκειται για την νέα παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-COV-2 , σύμφωνα με έναν ιολόγο.

Το στέλεχος Β.1.1.529 που τρομάζει τους ειδικούς, κυρίως λόγω της πιθανότητας να «ντριπλάρει» την ανοσία από πρότερη νόσηση ή και τα εμβόλια. Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε, με ανάρτησή της, ότι η ΕΕ θα λάβει έκτακτα μέτρα, μπλοκάροντας όλες τις αφίξεις από τη νότια Αφρική, ενώ μία μία οι χώρες ανακοινώνουν μέτρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ