Κορωνοϊός: Η Johnson ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το εμβόλιο της

Ξεκίνησε η Johnson & Johnson τις δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους στις ΗΠΑ του εμβολίου της για την Covid-19, νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, αφού ανακοίνωσε λεπτομέρειες μιας μελέτης σε πιθήκους, που έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση.

Ξεκίνησε η Johnson τις δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους στις ΗΠΑ του εμβολίου της για την Covid-19, νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Johnson & Johnson ξεκίνησε σήμερα τις δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους στις ΗΠΑ του εμβολίου της για την Covid-19, νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, αφού ανακοίνωσε λεπτομέρειες μιας μελέτης σε πιθήκους, που έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση.

Oταν εκτέθηκαν στον ιό, έξι στα έξι ζώα που έλαβαν το υποψήφιο εμβόλιο είχαν απόλυτη προστασία από πνευμονική νόσο. Πέντε στα έξι ήταν προστατευμένα από τη μόλυνση βάσει της παρουσίας του ιού σε ρινικά επιχρίσματα. Τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature».

«Αυτό μας δίνει την πεποίθηση ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα εμβόλιο με εφάπαξ δόση σε αυτή την επιδημία και να μάθουμε εάν έχει προστατευτικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους», δήλωσε ο δρ. Πολ Στόφελς, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος της J&J σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters.

Η φαρμακοβιομηχανία Johnson ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει δοκιμές αρχικού σταδίου σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Βέλγιο. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου σε πάνω από 1.000 υγιείς ενήλικες. Ηλικίας 18 έως 55 ετών. Καθώς και σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ