Η Novo Nordisk μειώνει τις τιμές ινσουλίνης στις ΗΠΑ -Η απόφαση

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε μείωση της τιμής καταλόγου έως και 75%, σε πολλά προϊόντα ινσουλίνης, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk το επόμενο έτος, καθιστώντας τις θεραπείες για τον διαβήτη ακόμα πιο προσιτές στις ΗΠΑ.

Σε μείωση της τιμής καταλόγου έως και 75%, σε πολλά προϊόντα ινσουλίνης, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk το επόμενο έτος, καθιστώντας τις θεραπείες για τον διαβήτη ακόμα πιο προσιτές στις ΗΠΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η απόφαση έρχεται ως απόρροια της ψήφισης του νόμου του προέδρου Τζο Μπάιντεν για μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος περιόρισε τις τιμές ινσουλίνης για τους λήπτες του Medicare στα 35 δολ. το μήνα, δίχως να περιλαμβάνει ασθενείς χωρίς ασφάλιση.

Περίπου 8,4 εκατομμύρια από τα συνολικά 37 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες με διαβήτη χρησιμοποιούν ινσουλίνη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη.

Σύμφωνα με το Reuters, μολονότι οι τιμές καταλόγου για τα προϊόντα ινσουλίνης είναι υψηλές στις ΗΠΑ, οι φαρμακευτικές παρέχουν συνήθως σημαντικές εκπτώσεις σε ιδιωτικά και κυβερνητικά ασφαλιστικά προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλότερες τιμές για τους περισσότερους ασφαλισμένους Αμερικανούς.

Ωστόσο, οι ανασφάλιστοι αρκετές φορές πρέπει να καταβάλουν τις τιμές καταλόγου, αναγκάζοντας αρκετούς εξ αυτών να παραλείψουν τη λήψη του φαρμάκου τους.

Μείωση τιμών

Σε δήλωση του, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από την κίνηση της Novo Nordisk και προέτρεψε και άλλους κατασκευαστές φαρμάκων να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φαρμακοβιομηχανία θα μειώσει την τιμή καταλόγου της ινσουλίνης NovoLog κατά 75%, της Novolin και της Levemir κατά 65%.

Η Novo Nordisk, η οποία είχε μερίδιο 43% στην αγορά ινσουλίνης των ΗΠΑ και του Καναδά, δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει την τιμή καταλόγου των προϊόντων ινσουλίνης χωρίς επωνυμία, ώστε να ταιριάζει με τις χαμηλότερες τιμές των αντίστοιχων επώνυμων προϊόντων ινσουλίνης.

Η Eli Lilly δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα μειώσει τις τιμές καταλόγου για τα προϊόντα ινσουλίνης που συνταγογραφούνται πιο συχνά κατά 70%, το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Πιστεύω ότι είναι μια σχετικά φυσική ακολουθία αυτού που είδαμε να κάνει η φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly. Γνωρίζουμε ότι υπήρξε πολιτική πίεση γι’ αυτό το θέμα, ειδικά για ανασφάλιστους ασθενείς», όπως τονίζει ο αναλυτής Henrik Hallengreen Laustsen της Jyske Markets.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ