ΦαρμακοΔεξαμεθαζόνη: Έγκριση στην Ιαπωνία ως θεραπεία για τη νόσο Covid-19

Δεξαμεθαζόνη: Έγκριση στην Ιαπωνία ως θεραπεία για τη νόσο Covid-19

- Advertisement -

Στην έγκριση της δραστικής ουσίας δεξαμεθαζόνη, ένα φθηνό και ευρέως χρησιμοποιούμενο στεροειδές, προχώρησε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, ως συμπληρωματική θεραπεία για την Covid-19, μετά από μια δοκιμή στη Βρετανία που έδειξε ότι το φάρμακο μείωσε τα ποσοστά θανάτου σε νοσοκομειακούς ασθενείς.

Στην έγκριση της δραστικής ουσίας δεξαμεθαζόνη, ένα φθηνό και ευρέως χρησιμοποιούμενο στεροειδές, προχώρησε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, ως συμπληρωματική θεραπεία για την Covid-19

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το υπουργείο περιέλαβε τη δεξαμεθαζόνη ως επιλογή θεραπείας μαζί με το αντιιικό φάρμακο της Gilead Sciences Inc., ρεμντεσιβίρη, σε πρόσφατη αναθεώρηση του εγχειριδίου του. Η αναθεώρηση παρουσιάστηκε ευρέως από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και προβλήθηκε από το -.

Μάλιστα, οι μετοχές της Nichi-Iko Pharmaceutical Co, μεταξύ εκείνων των εταιρειών που παράγουν το φάρμακο, κέρδισαν έως και 6,5% στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Σε αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, έπειτα από δοκιμή που έκαναν ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, προέκυψε ότι η δεξαμεθαζόνη ήταν το πρώτο φάρμακο που έσωσε ζωές ασθενών με Covid-19, ενώ οι επιστήμονες δήλωσαν ότι αυτή ήταν μια σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα πλήρη αποτελέσματα της μεγάλης τυχαιοποιημένης κλινικής δοκιμής που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή στη New England Journal of Medicine, επιβεβαίωσαν τα οφέλη για άτομα με προχωρημένη ή μέτρια νόσο.

Δεξαμεθαζόνη στην Ελλάδα

Η Ελληνική Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ανακοίνωσε πρόσφατα πως στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει το σκεύασμα (δεξαμεθαζόνη) με στόχο να προσφέρει στην ιατρική κοινότητα ένα ακόμη όπλο για την αντιμετώπιση τυχόν δεύτερου κύματος COVID – 19.

Η παραγωγική δυναμική της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, που είναι τα ενέσιμα διαλύματα μικρού όγκου σε γυάλινες φύσιγγες. Επιπλέον η σύνθεση του προϊόντος της DEMO δεν περιέχει συντηρητικά (preservative-free formula), τα οποία υπάρχουν σε άλλα αντίστοιχα ενέσιμα σκευάσματα δεξαμεθαζόνης.

Η δεξαμεθαζόνη είναι ένα συνθετικό κορτικοστεροειδές φάρμακο. Χρησιμοποιείται στην καθημερινή κλινική πράξη σε πλήθος θεραπευτικών επεμβάσεων λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους και ανοσοκατασταλτικής του δράσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πριν από λίγες ημέρες, μέσω του γενικού διευθυντή του οργανισμού, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιστημονική επιτυχία βρετανών ερευνητών οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η δεξαμεθαζόνη μειώνει τη θνητότητα των ασθενών που πάσχουν από βαριάς μορφή Covid-19. Η ανακοίνωση αυτή, που αφορά την πρώτη επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία για τη νόσο, ήρθε τη στιγμή που οι θάνατοι από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ