Αξίζει να δειςΑνάπτυξη νέου εμβολίου για το E.Coli από την Sanofi και Janssen

Ανάπτυξη νέου εμβολίου για το E.Coli από την Sanofi και Janssen

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε συμφωνία με την Janssen, μέλος του Ομίλου Johnson & Johnson, προχώρησε η φαρμακευτική επιχείρηση Sanofi προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού ένα νέο (9-δύναμο) εμβόλιο ενάντια στο παθογόνο E.coli (κολοβακτηρίδιο Escherichia coli).

Σε συμφωνία με την Janssen, μέλος του Ομίλου Johnson & Johnson, προχώρησε η φαρμακευτική επιχείρηση Sanofi προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού ένα νέο (9-δύναμο) εμβόλιο ενάντια στο παθογόνο E.coli (κολοβακτηρίδιο Escherichia coli).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μεταδίδει το Reuters, στους όρους της συμφωνίας προβλέπεται και τα δύο μέρη να συγχρηματοδοτήσουν το τρέχον και μελλοντικό κόστος Έρευνας και Ανάπτυξης, με την Sanofi να καταβάλει προκαταβολικά 175 εκατομμύρια δολάρια στην Janssen.

«To E. coli αποτελεί σημαντική αιτία σήψης, θνησιμότητας και αντιμικροβιακής αντοχής σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, με τον αριθμό των περιπτώσεων να αυξάνεται καθώς ο πληθυσμός γερνάει» όπως τονίζει ο Thomas Triomphe, Executive Vice President, Vaccines, Sanofi, υπογραμμίζοντας πως «Σύμφωνα με τη δέσμευση σχεδιάζουμε και παραδίδουμε πρώτοι τα καλύτερα στην κατηγορία φάρμακα και εμβόλια. Η συμφωνία με την Janssen στοχεύει να επηρεάσει θετικά τη δημόσια υγεία μειώνοντας το κόστος νοσηλείας και επιβάρυνσης των συστημάτων υγείας που σχετίζονται με το ExpEC και βοηθά τους ηλικιωμένους και τον κόσμο να ζήσετε περισσότερο, πιο υγιείς ζωές».

Η εν εξελίξει δοκιμή Φάσης 3 E.mbrace έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του 9-δύναμου εμβολίου έναντι του παθογόνου E.coli (ExPEC9V) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Η μελέτη ξεκίνησε το 2021 από την Janssen και συνεχίζει να εγγράφει ασθενείς.

Κλινική εικόνα και επιπλοκές του νοσήματος

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από εντεροαιμορραγικό κολοβακτηρίδιο ποικίλουν ανάλογα με το άτομο που νοσεί και συνήθως περιλαμβάνουν κοιλιακές κράμπες, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας (συχνά αιμορραγικής) και εμέτους. Κάποιες φορές, η διάρροια είναι μη αιμορραγική ή δεν υπάρχουν καθόλου συμπτώματα. Εάν εμφανιστεί πυρετός, συνήθως δεν είναι πολύ υψηλός (μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 38,5°C). εμβολίου

Περίπου 5-10% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με λοίμωξη από εντεροαιμορραγικό κολοβακτηρίδιο (κυρίως τα παιδιά κάτω των 5 ετών και οι ηλικιωμένοι) αναπτύσσουν μια επιπλοκή, που είναι γνωστή ως ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (hemolytic uremic syndrome, HUS). Κάποια από τα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι κάποιος αναπτύσσει το σύνδρομο είναι η μειωμένη ούρηση, η κόπωση και η ωχρή όψη του προσώπου. Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο πρέπει να εισάγονται για νοσηλεία γιατί κινδυνεύουν να αναπτύξουν νεφρική ανεπάρκεια και άλλα σημαντικά προβλήματα. Τα περισσότερα άτομα που εμφανίζουν το σύνδρομο αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται ο κίνδυνος για κάποιους να υποστούν μόνιμες βλάβες ή και να πεθάνουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

εμβόλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ