Τσιλιμιγκάκης: Οι 10 χρήσιμες απαντήσεις για τους πόνους στις αρθρώσεις

Μια νέα μέθοδος με παλμικές ραδιοσυχνότητες που αντιμετωπίζει τον πόνο των αρθρώσεων και εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία, προσφέρει «άμεση» ανακούφιση σε ασθενείς , δίχως χειρουργική επέμβαση.

Τσιλιμιγκάκης: Μια νέα μέθοδος με παλμικές ραδιοσυχνότητες που αντιμετωπίζει τον πόνο των αρθρώσεων και εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία, προσφέρει «άμεση» ανακούφιση σε ασθενείς , δίχως χειρουργική επέμβαση.
Νικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα κοινό πρόβλημα και μπορεί να γίνει αισθητός στους ώμους, τους γοφούς, τα ισχία, τα γόνατα ή και τη σπονδυλική στήλη. Ο πόνος μπορεί να είναι συνεχής ή μπορεί να έρχεται και να φεύγει. Ακόμη, μπορεί να συνοδεύεται από δυσκαμψία της άρθρωσης. Ο έντονος πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής.

Ο Νικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης είναι εξειδικευμένος χειρουργός στην αναλγησία με παλμικές ραδιοσυχνότητες, Ορθοπαιδικός χειρουργός- τραυματιολόγος, Ευρωκλινική Αθηνών, Συμβεβλημένος ιατρός ΕΔΟΕΑΠ, εξηγεί μέσα από 10 ερωτήσεις – απαντήσεις τη λειτουργία και εφαρμογή της νέας μεθόδου, τα πλεονεκτήματα, τις ενδείξεις και τυχόν αντενδείξεις.

Κύριε Τσιλιμιγκάγκη, σε ποιες περιπτώσεις χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη μέθοδο;
Η εφαρμογή τους γίνεται στον τοπικό αρθρικό πόνο.
Ποιες είναι οι ενδείξεις;

Οι ενδείξεις είναι οι ακόλουθες: Αποτυχία συντηρητικών μεθόδων, όταν το χειρουργείο δεν είναι επιλογή για άλλους λόγους, και στο χρόνιο μετεγχειρητικό πόνο.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται στον ώμο, στο γόνατο, στο ισχίο, στη μέση και στον αυχένα.

Τι είδους κύματα χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη μέθοδο;

Η θεραπεία με ραδιοκύματα περιελάμβανε μέχρι τώρα τα συμβατικά ραδιοκύματα, τα cooled ραδιοκύματα και τα bipolar ραδιοκύματα. Oι παλμικές ραδιοσυχνότητες έρχονται vα εξαλείψουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των υπολοίπων.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διαδικασία διαρκεί 10 έως 40 λεπτά (ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους). Ο ασθενής είναι ξύπνιος και γίνεται υπό τοπική αναισθησία και χρήση ακτινοσκοπικoύ μηχανήματος.

Πόσο γρήγορα ανακουφίζεται ο ασθενής;

Οι ασθενείς βλέπουν άμεση βελτίωση και τα οριστικά αποτελέσματα έρχονται 20 με 30 ημέρες μετά την εφαρμογή. Σε ποσοστό 10% – 20% οι ασθενείς έχουν το 100% της βελτίωσης άμεσα μετά την εφαρμογή των ραδιοκυμάτων και δεν χρειάζεται να περιμένουν 20 με 30 ημέρες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία διαρκεί 1 έως 5 χρόνια και στο διάστημα αυτό μπορούν οι ασθενείς να γυμνάσουν τις μυϊκές ομάδες γύρω από την πάσχουσα περιοχή ώστε όταν η αισθητικοί κλάδοι των νεύρων επανακινήσουν τη λειτουργία τους, να μην νιώθουν πόνο στην ίδια ένταση ή και καθόλου.

Γίνεται λήψη ή έκχυση κάποιων φαρμάκων;

Όχι. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα φάρμακο κατά την εφαρμογή της μεθόδου.

Υπάρχει αντένδειξη για κάποιους ασθενείς;

Όχι δεν υπάρχει αντένδειξη. Μπορεί να προχωρήσει στη θεραπεία όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να χειρουργηθεί και γενικά όποιος αντιμετωπίζει πόνους στις αρθρώσεις.

Μπορεί η μέθοδος να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία και σε ιατρεία;

Όχι. Η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί τη χρήση ειδικού μηχανήματος το οποίο έχει προμηθευτεί ήδη η Ευρωκλινική Αθηνών. Απαιτεί επίσης ειδική εκπαίδευση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Νικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ