Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Πώς επηρεάζει το στρες και η διατροφή

To Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα, είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα πάθηση του γαστρεντερικού συστήματος. Οι αιτίες που την προκαλούν δεν είναι ακριβώς γνωστές όμως έχει παρατηρηθεί ότι το αυξημένο άγχος και κάποιες διατροφικές συνήθειες είναι ικανά να πυροδοτήσουν τα συμπτώματά της.

To Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα, είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα πάθηση του γαστρεντερικού συστήματος - almora NormoboWELL

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Έχει διαπιστωθεί, πως αρκετοί ασθενείς που εμφανίζουν σπαστική κολίτιδα δεν είναι ικανοποιημένοι από τις λύσεις που υπάρχουν σήμερα για την ανακούφισή τους από τις ενοχλήσεις που τους προκαλεί.

Η σπαστική κολίτιδα αποτελεί άλλωστε πολυπαραγοντικό σύνδρομο, γι’ αυτό και δεν είναι πάντα εύκολη η διαχείριση των συμπτωμάτων της.

Αναγνωρίζοντας τη συγκεκριμένη ανάγκη για νέες προσεγγίσεις, η ELPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα το almora PLUS® NormoboWELL, ένα νέο ιατροτεχνολογικό προϊόν, που δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες.

Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή του περιλαμβάνει τα παρακάτω συστατικά:

1. Αλόη Βέρα, συστατικό που είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και πρωταγωνιστεί στη δημιουργία μιας προστατευτικής μεμβράνης στο βλεννογόνο του εντέρου.

2. Αλθαία, συστατικό που έχει μαλακτικές & καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες και συμβάλλει στη δημιουργία μιας προστατευτικής μεμβράνης στην επιφάνεια του εντέρου.

3. Ζεόλιθος, συστατικό με αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση στο έντερο, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά τα εντερικά αέρια και να αποβάλλει τις τοξίνες χάρη στην πορώδη δομή του.

4. Χαμομήλι, συστατικό πλούσιο σε φλαβονοειδή με καταπραϋντική και σπασμολυτική δράση.

5. Θερμικά επεξεργασμένα Προβιοτικά, τα οποία βελτιώνουν την εντερική μικροχλωρίδα. Το προβιοτικό είδος L.plantarum ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ΣΕΕ, που σχετίζονται με κοιλιακό πόνο και μετεωρισμό.

Τα παραπάνω συστατικά αλληλεπιδρούν φυσικά με τον εντερικό βλεννογόνο και η προστατευτική μεμβράνη που δημιουργείται περιορίζει την επαφή με ερεθιστικούς παράγοντες.

Το almora PLUS® NormoboWELL αποτελεί μια σύγχρονη λύση για την αντιμετώπιση των πολλαπλών συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, γνωστού και ως σπαστική κολίτιδα, με τεκμηριωμένο μηχανισμό δράσης που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ