Ημικρανία: Νέα θεραπεία Panmigran από την GSK Consumer Healthcare

Ο πονοκέφαλος είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους, με την ημικρανία να επηρεάζει το 14,7% του πληθυσμού παγκοσμίως ενώ στην Ελλάδα επηρεάζει περίπου 1,2 εκατομμύρια ενήλικες (Panmigran – GSK).

Ο πονοκέφαλος είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους, με την ημικρανία να επηρεάζει το 14,7% του πληθυσμού - Panmigran GSK

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

H ημικρανία εμφανίζεται με μία σειρά συμπτωμάτων που δυσχεραίνουν την ζωή των πασχόντων, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των ατόμων να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, ενώ έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό προσωπικό πόνο, μειωμένη ποιότητα ζωής και επιβάρυνση του ατόμου αλλά και του κοινωνικού του περίγυρου. Η εργασία, οι διακοπές, οι κοινωνικές δραστηριότητες αλλά και οι δραστηριότητες αναψυχής, είναι μερικές από τις πολλές περιπτώσεις που οι πάσχοντες από ημικρανία δεν μπορούν να αποδώσουν ή να ευχαριστηθούν, λόγω της νόσου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Dr. Δήμο Δ. Μητσικώστα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας «Η ημικρανία είναι μια αρρώστια που μαστίζει τις παραγωγικές ηλικίες και δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής τον σεβασμό που απαιτείται για την αντιμετώπισή της. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι 8/10 ημικρανικούς δεν έχουν ζητήσει ποτέ ιατρική βοήθεια, 5/10 έχουν αισθανθεί άσχημα ή προσβεβλημένοι εξαιτίας της ημικρανίας, ενώ το ετήσιο κόστος της ημικρανίας στην Ελλάδα ανέρχεται σε 0,5 δις ευρώ τον χρόνο».

Η ημικρανία είναι ένα είδος σοβαρού πονοκεφάλου που μπορεί να εμφανιστεί με ή χωρίς αύρα. Αύρα ονομάζονται τα «προειδοποιητικά σημάδια» που παρουσιάζουν κάποια άτομα πριν ξεκινήσει ο πονοκέφαλος. Η ημικρανία χωρίς αύρα είναι πιο συνηθισμένη από την ημικρανία με αύρα.

Κλινικά συμπτώματα της κοινής ημικρανίας (χωρίς αύρα):

• Πονοκέφαλοι που διαρκούν από 4 ώρες έως 3 ημέρες
• Συχνά έντονος ή παλλόμενος πόνος στη μία πλευρά του κεφαλιού
• Συχνά προκαλεί ναυτία και/ή εμετό
• Συχνά προκαλεί φωτοφοβία και/ή ηχοφοβία

Κλινικά συμπτώματα της ημικρανίας με αύρα:

Ένα ή περισσότερα πλήρως αναστρέψιμα συμπτώματα αύρας, που σχετίζονται με λειτουργίες όπως
• Αλλαγές στην όραση
• Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια ή το πρόσωπο.
• Ασαφής ή μπερδεμένη ομιλία
• Κάθε σύμπτωμα αύρας διαρκεί από 5 έως 60 λεπτά και συνοδεύεται ή ακολουθείται από πονοκέφαλο

Υπάρχουν τέσσερις φάσεις σε μια κρίση ημικρανίας 

Αυτές είναι η πρόδρομη φάση, η αύρα, η φάση του πονοκεφάλου και η φάση ανάρρωσης. Ενδέχεται να μην εμφανίζεται κάθε φάση σε κάθε κρίση ημικρανίας. Τα βασικά συμπτώματα κάθε φάσης είναι:

ΦΑΣΗ Ι –ΠΡΟΔΡΟΜΗ ΦΑΣΗ (Προειδοποιητική φάση): Θολή όραση, επιθυμία για φαγητό, αίσθημα κόπωσης ή ευερεθιστότητας και κατάθλιψης. Τα συμπτώματα αυτά ενδέχεται να εμφανιστούν κάποιες ώρες ή ημέρες προτού ξεκινήσει ο πόνος.

ΦΑΣΗ ΙΙ – ΑΥΡΑ (Σε κρίσεις ημικρανίας με αύρα): Αλλοιώσεις στην όραση – γραμμές ζιγκ-ζαγκ, φώτα που τρεμοπαίζουν ή τυφλά σημεία στο οπτικό πεδίο, αίσθηση στο δέρμα, μυρμήγκιασμα και μούδιασμα στα χέρια ή το πρόσωπο

ΦΑΣΗ ΙΙΙ – ΚΡΙΣΗ / ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ: Ο πονοκέφαλος ξεκινά με μια παλλόμενη αίσθηση, συνήθως στη μία πλευρά του κεφαλιού και μπορεί να διαρκέσει από 4 ώρες έως περίπου 2 ημέρες

ΦΑΣΗ IV –ΑΝΑΡΡΩΣΗ: Kούραση , ευερεθιστότητα, μελαγχολία και δυσκολία στη συγκέντρωση

Αιτίες της ημικρανίας

Σχεδόν σίγουρα η ημικρανία οφείλεται σε υποκειμενικούς παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι συναισθηματικοί (άγχος, στρες) , σωματικοί (κακές συνήθειες ύπνου, ορμονικές αλλαγές, έμμηνος ρύση), διατροφικοί (παράλειψη ή καθυστέρηση γευμάτων, αλκοόλ / καφές), περιβαλλοντικοί (αλλαγές καιρού, φώτα που τρεμοπαίζουν, δυνατός θόρυβος), φαρμακευτικοί.

Για την άμεση θεραπεία της ημικρανίας η GSK Consumer Healthcare προτείνει το Panmigran, από την οικογένεια του Panadol. Ένα νέο Μη Συνταγογραφούμενο Φάρμακο το οποίο προσφέρει άμεση θεραπεία του πονοκεφάλου, και των με ή χωρίς αύρα κρίσεων ημικρανίας. Το Panmigran ξεκινά να ανακουφίζει από τον πόνο της ημικρανίας μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Επιπλέον, ανακουφίζει από τα άλλα συμπτώματά της όπως η κεφαλαλγία, η ναυτία, η ευαισθησία στο φως και τον ήχο, και η λειτουργική ανικανότητα.

Η αποτελεσματικότητα του Panmigran οφείλεται στον ισχυρό τριπλό συνδυασμό δραστικών που περιέχει την παρακεταμόλη, το ακετυλοσαλικυλικό οξύ και την καφεΐνη (250mg +250mg +65mg).

Μην αφήνετε την ημικρανία να δυσκολεύει τη ζωή σας! Αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά με Panmigran!

Σχετικά με τη GSK

Στη GlaxoSmithKline (GSK), μία από τις ηγετικές ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρίες, είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής, βοηθώντας τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα, να νιώθουν καλύτερα και να ζουν περισσότερο. Ο τομέας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και καταναλωτικών προϊόντων προσδίδει μια επιπλέον δυναμική διάσταση στην εταιρία μας, με γνωστές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των Panadol, Otrivin, Fenistil, Zovirax, Sensodyne, Parodontax και Corega, ωστόσο, όπως με όλα τα προϊόντα μας, η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές τις δραστηριότητες είναι η επιστήμη.

Με έξι κέντρα εξειδικευμένα στην Έρευνα & Ανάπτυξη μη συνταγογραφούμενων προϊόντων, για εμάς η επιστημονική καινοτομία είναι εξίσου σημαντική με το μάρκετινγκ και επιδεικνύουμε εξαιρετικές ικανότητες και στους δύο τομείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ