Υπ. Άμυνας: Διαψεύδει τα 11 κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας, μετά τις αναφορές του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρας για 11 κρούσματα σήμερα.

Μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας, μετά τις αναφορές του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρας για 11 κρούσματα σήμερα. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει τα εξής:

Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον, ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του. Ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες. Καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο. Οι συγκεκριμένοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας, έκανε λόγο για 11 κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ