Τσίπρας: Μπαίνει σφήνα στο θέμα Novartis -Τον αδειάζει ο Στυλιανίδης

Σφήνα στο θέμα της Novartis μπαίνει με επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς με επιστολή του προς την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος υποστηρίζει ότι Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής επιδιώκουν την παραγραφή του σκανδάλου, μέσω της μη υιοθέτησης της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σφήνα στο θέμα της Novartis μπαίνει με επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς με επιστολή του προς την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος υποστηρίζει ότι Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής επιδιώκουν την παραγραφή του σκανδάλου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα με επιστολή στην οποία του επισημαίνει ότι η εν λόγω συζήτηση είναι περαιωμένη και ότι το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης της επιτροπής είναι η ψηφοφορία επί των προτάσεων των ΚΟ για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Ολόκληρη η επιστολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη:

Λοβέρδος: Αμετανόητος μπαχαλάκιας ο Τσίπρας

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «μπαχαλάκια» και υποστήριξε ότι η σημερινή επιστολή ισοδυναμεί με ομολογία ότι η παραπομπή των δέκα πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis στην προηγούμενη Βουλή έγινε με αντισυνταγματικό τρόπο. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το αίτημα για εκ των υστέρων συνταγματοποίηση των όσων έπραξε στην προηγούμενη Βουλή αποτελεί βαρύτατο παράπτωμα.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι όσα προτείνει ο κ. Τσίπρας έρχονται σε σύγκρουση με το άρθρο 7 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ότι: «Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της. Ποτέ δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που προβλεπόταν κατά την τέλεση της πράξης». Παράλληλα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αμετανόητο μπαχαλάκια».

Τζαβάρας: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία σοβαρή πρόταση να συνεισφέρει

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Κώστας Τζαβάρας, είπε μιλώντας στην Επιτροπή Αναθεώρησης πως δεν επιτρέπεται σε πρόεδρο δημοκρατικού κόμματος να φτάνει στο σημείο να λέει στην επιτροπή ότι δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. «Αν κάποιος διαβάσει την επιστολή  αντιλαμβάνεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σοβαρή πρόταση να συνεισφέρει. Θέλει να δημιουργήσει ένα συμβάν για τα κανάλια για να λένε ότι κάποιοι θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο. Αυτά δεν είναι σοβαρά και μας προσβάλουν», σημείωσε.

Κατρούγκαλος: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών

Απαντώντας στις επιθέσεις, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε ότι ο Πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ «επισημαίνει τη συνταγματική πολιτική και ηθική ευθύνη που έχουμε απέναντι στην ανάγκη να εισάγουμε αυτή διατύπωση – συνδέοντάς το και με το σκάνδαλο Novartis. Που έχει ευθύνη η Βουλή να φτάσει μέχρι τέλους».

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στην απαίτηση ων πολιτών να μη μείνει καμία σκιά. Να μη φανεί ότι το πολιτικό σύστημα προετοιμάζει το έδαφος για να καλύψει τα νώτα του. Και να παραγραφεί αυτό το σκάνδαλο», κατέληξε ο κ. Γ. Κατρούγκαλος.

KINAΛ: Ας κατανοήσει ο κ. Τσίπρας ότι τα κόλπα τελείωσαν

Δριμεία επίθεση στον κ. Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης της Βουλής σχετικά με το άρθρο 86 του Συντάγματος εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί έναν ακόμα αντιπερισπασμό.

«Ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος μπροστά στην πλήρη αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος και που έδρασε στην υπόθεση Novartis (αλλά και των πολιτικών καθοδηγητών του) επιχειρεί ένα ακόμη αντιπερισπασμό.

Μετά την συνειδητή παρακώλυση του έργου της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής, αποστέλλει σήμερα επιστολή, με την οποία επιχειρεί να υπονομεύσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της ποινικής ευθύνης Υπουργών (άρθρο 86 του Συντάγματος).

Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά πως αυτή η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν επηρεάζει σε κανένα σημείο την διαδικασία της δικαστικής έρευνας για την Novartis.

Αλλά αδίστακτα και κυνικά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενορχηστρώνοντας ακόμη μια άθλια ενέργεια εις βάρος του Κοινοβουλευτισμού.

Συνεχίζει τον δρόμο του φθηνού λαϊκισμού. Την ώρα μάλιστα που στη Βουλή διαμορφώνεται ευρεία συναίνεση για την ουσιαστική κατάργηση των Υπουργικών προνομίων. Ας κατανοήσει πως τα κόλπα τελείωσαν. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί…», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ