Τσίπρας για Novartis: Προκαλώ τον Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική

«Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης – Η υπόθεση της Novartis είναι μία υπόθεση που αποτελεί διεθνές οικονομικό σκάνδαλο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να κάνει – όπως είπε – «εξεταστική, προανακριτική επιτροπή και ειδικά δικαστήρια».

«Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης - Η υπόθεση της Novartis είναι μία υπόθεση που αποτελεί διεθνές οικονομικό σκάνδαλο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να κάνει – όπως είπε – «εξεταστική, προανακριτική επιτροπή και ειδικά δικαστήρια»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ας κάνει, πρόσθεσε, «ότι του ταιριάζει. Να μάθει ο λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία». Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, τόνισε ότι πρέπει «να θυμηθούμε ότι το σκάνδαλο αφορά στην ευνοϊκή τιμολόγηση φαρμάκων της Novartis. Σε μία περίοδο όπου με την παρουσία της Τρόικα υπήρξε δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Να θυμηθούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές σε έγγραφα του FBI. Να θυμηθούμε ότι σε εσωτερικά έγγραφα της Novartis στελέχη εκόμπαζαν ότι είχαν προνoμιακή μεταχείριση για τις τιμές φαρμάκων».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη πως για άλλη μία φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική επιτροπή και ειδικά δικαστήρια.

Σε νέα ερώτηση για τη Novartis κι αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία μετά τις αποκαλύψεις για τον εξωθεσμικό ρόλο του «Ρασπούτιν» ο κ. Τσίπρας ξαναπροκάλεσε τη ΝΔ να κάνει εξεταστικές λέγοντας «είμαστε εδώ«. Χωρίς ωστόσο να απαντήσει για το παραδικαστικό σύστημα που δρούσε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ