Τι ισχύει με τη δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση

Η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου υπενθύμισε την κυβερνητική δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, πραγματοποιώντας διαδοχικές επαφές με τη διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου υπενθύμισε την κυβερνητική δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, πραγματοποιώντας διαδοχικές επαφές με τη διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συζήτησε με τη διοίκηση και εργαζόμενους του ΟΠΕΚΑ για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα βελτιώσουν το σύστημα απονομής για το επίδομα γέννησης. Καθώς και για το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων. Προκειμένου τα επιδόματα να χορηγούνται στους πραγματικούς δικαιούχους.

Μεταξύ άλλων, η Δόμνα Μιχαηλίδου αντάλλαξε απόψεις με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ. για την ανάγκη εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης επιδομάτων. Αλλά και για προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΑ.

Μιχαηλίδου: Ισχύει η δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση

Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψής της στον ΟΠΕΚΑ, η Δόμνα Μιχαηλίδου συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους και τη διοίκηση «για το έργο που επιτελούν δεδομένου ότι οι ευθύνες είναι πολλές».

Η υφυπουργός Εργασίας τόνισε στη συνέχεια ότι «προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των επιδομάτων (π.χ. επίδομα γέννησης) που έχουν αποτύπωμα στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των δικαιούχων στη πληροφόρηση».

Ακολούθως, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Θέλω να θυμίσω ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι η χορήγηση ύψους 2.000 ευρώ ως επίδομα για κάθε νέα γέννηση. Και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ. Από τα 760 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Δημιουργώντας ευκαιρίες επανένταξης στην επαγγελματική ζωή».

Διοικητής ΟΠΕΚΑ: Ενημερώσαμε την υφυπουργό για το έργο μας αλλά και για τις ελλείψεις

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στυλιανός Πλιακής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Δόμνας Μιχαηλίδου. Όπως είπε «ενημερώσαμε αναλυτικά για το έργο του Οργανισμού. Επισημαίνοντας ότι αποτελεί βασικό βραχίονα υλοποίησης των προνοιακών πολιτικών του Κράτους». Ο κ. Πλιακής μετέφερε στην υφυπουργό και τις σημαντικές ελλείψεις που έχει διαπιστώσει η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ. Καθώς και τον αυξημένο φόρτο εργασίας του προσωπικού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ