Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη μετάλλαξη Ομικρον: Τι αποφάσισαν για μέτρα

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σχετικά με την πανδημία, ξεκαθαρίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σχετικά με την πανδημία, ξεκαθαρίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η σύσκεψη έγινε σήμερα καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στη Σόφια, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επιδημιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την πανδημία και την «απειλή» που συνιστά η μετάλλαξη Όμικρον, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε προς το παρόν να μην ληφθούν κάποια πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για αυξημένο τεστινγκ την περίοδο των εορτών ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτιση των κρουσμάτων και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον. Οι πληροφορίες λένε ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα, και οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα και θα αφορούν στην Πρωτοχρονιά.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ερχόμενες γιορτινές ημέρες προβλέπει τη διεξαγωγή σαρωτικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν. Συγκεκριμένα προβλέπονται έλεγχοι σε εμπορικά κέντρα, δρόμους, εκκλησίες, αλλά και σε χιονοδρομικά κέντρα, εορταστικά πάρτι και νυχτερινά κέντρα.

Ακόμη πιο ενδελεχείς έλεγχοι προβλέπονται σε λιμάνια, σταθμούς και βεβαίως αεροδρόμια, τόσο στις διεθνείς όσο και στις εγχώριες πτήσεις.

Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία μιας ομάδα επέμβασης (task force) για καταδρομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, όπου παρατηρούνται μεγάλες συναθροίσεις χωρίς τήρηση των μέτρων.

Στην εκστρατεία ελέγχου της εφαρμογής των μέτρων αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 10.000 αστυνομικούς, 300 στελέχη της αρχής διαφάνειας και 100 στελέχη της ΔΙ.ΜΕ.Α.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ