Πικραμμένος για Novartis: Θα επιδιώξουμε την αλήθεια, δίχως διάθεση ρεβανσισμού

Τη βούλησή του να εξακριβώσει την αλήθεια για την υπόθεση Novartis, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση ρεβανσισμού, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτης Πικραμμένος.

Τη βούλησή του να εξακριβώσει την αλήθεια για την υπόθεση Novartis, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση ρεβανσισμού, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτης Πικραμμένος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Πικραμμένος ερωτήθηκε για το ζήτημα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι είναι ανησυχητικό ότι δεν έχει βρεθεί τίποτε «χειροπιαστό» για την υπόθεση Novartis παρά τις εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Αγγελή και την αποκάλυψη Σαμαρά ότι ο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε χαρακτηριστικά:

«Ολες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά με τη Δικαιοσύνη. Συνήθως για την εξυπηρέτηση των στόχων τους και καμιά φορά το πράγμα ξεφεύγει. Έχω την αίσθηση ότι το πράγμα ξέφυγε».

Ο κ. Πικραμμένος δεν θέλησε να κατηγορήσει κάποιον προσωπικά. Όμως τόνισε ότι τα φαινόμενα προκαλούν απορίες» και πως πρέπει να διερευνηθούν. «Δεν είναι ωραία πράγματα για το κύρος της Δικαιοσύνης που έχει κλονιστεί. Βλέπω τους συναδέλφους μου πώς αντιδρούν, στεναχωρούνται οι άνθρωποι» σημείωσε στη συνέχεια.

Πικραμμένος: Η σοβαρότητα του Μητσοτάκη και το πρόγραμμα της ΝΔ με έπεισαν να ανακατευτώ με την πολιτική

Ο ίδιος, ωστόσο, αντιμετώπισε με χιούμορ τη δική του «περιπέτεια» με την υπόθεση Novartis, λέγοντας ότι έχει πάει στη Βουλή ως πρωθυπουργός και ως κατηγορούμενος και, πλέον, μπορεί να πάει και ως… «φυσιολογικός».

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι η Δικαιοσύνη, από θεσμική σκοπιά, «είναι πλήρως θωρακισμένη». Οπως είπε, ίσως χρειάζεται «εσωτερικά, μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης να γίνουν αλλαγές, ίσως και αυτοέλεγχος και ίσως μια καλυτέρευση των όρων επιλογής». Προσέθεσε δε, ότι δεν είναι σωστό να διαλέγεις για επικεφαλής ένα τυχαίο νούμερο της επετηρίδας. Ή «να πάρεις κάποιον που δεν σέβονται οι συνάδελφοί του. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του με την πολιτική, ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε ότι διαδραμάτισε καίριο ρόλο η «αντίδραση του κόσμου, που ήταν πάρα πολύ φιλική», αλλά και «η σχέση μου με τον πρόεδρο της ΝΔ, με τον οποίο είχαμε εδώ και πολύ καιρό πολλές συζητήσεις. Η σοβαρότητά του και η συγκρότηση του προγράμματος με έπεισαν να ανακατευτώ με την πολιτική. Εκών άκων πολιτικός είμαι. Ελπίζω να μην είμαι στο επίκεντρο αλλά στις παρυφές» υπογράμμισε.

Δείτε όλα όσα υποστήριξε ο Παναγιώτης Πικραμμένος:

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης και την προκλητικότητα της Τουρκίας

Ο κ. Πικραμμένος στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν επιθυμεί να πάει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. «Θα ήθελα να βοηθήσω όμως και νομίζω ότι γι’ αυτό επελέγην.[…] Νομίζω ότι υπάρχουν τομείς που θα μπορούσα να δραστηριοποιηθώ. Την αναθεώρηση του Συντάγματος για παράδειγμα και όχι απαραίτητα να γίνω υπουργός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέχεια ερωτήθηκε για την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Ακολούθως, υποστήριξε ότι όσο ο Ερντογάν είναι ισχυρός στα εσωτερικά «είναι προβλέψιμος» και δεν κινδυνεύουμε πολύ.

«Όλη η περιοχή βράζει, διαμορφώνεται ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να πάμε και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, όπως επί Βενιζέλου» ανέφερε, ενώ ερωτηθεί για τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας -ότι σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της- είπε:

«Θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της, όχι, θα πρέπει να είναι μπροστά. Θα πρέπει να κάνει την πρώτη εμπλοκή. Αλλά όχι, δεν θα είναι μόνη της. Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση αν με τις σχέσεις που έχουμε τώρα, θα ήταν η Ελλάδα μόνη της».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ