Πέτσας για κορωνοϊό: Παραδειγματική τιμωρία όσων παραβιάζουν τα μέτρα

Το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών – «Η χώρα μας χάρη στην τήρηση των μέτρων από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εξακολουθεί να παραμένει σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με πολλές άλλες χώρες» όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών - «Η χώρα μας χάρη στην τήρηση των μέτρων από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εξακολουθεί να παραμένει σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με πολλές άλλες χώρες» όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα νέο, μεγάλο, δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Σε πολλές χώρες παρατηρείται δραματική αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων. Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως η Ιρλανδία, φθάνουν στα όρια του lockdown»,τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων

Επεσήμανε, ωστόσο, πως «τις τελευταίες μέρες υπάρχει, ιδίως μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές, ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων». «Παρατηρείται, επίσης, σημαντική πτώση του μέσου όρου της ηλικίας των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό.

Πανελλαδικά, ο μέσος όρος της ηλικίας των νοσούντων είναι τα 37 έτη, ενώ στη Θεσσαλονίκη μόλις τα 28. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει ότι η βασική αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι ο εφησυχασμός και ο συγχρωτισμός. Βλέπουμε μία εικόνα επανάληψης της περιόδου Ιουλίου – Αυγούστου, όπου οι νεότερες ηλικίες φαίνεται να επέστρεψαν στην κανονικότητα προ κορωνοϊού με αποτέλεσμα, είτε από κόπωση στην τήρηση των μέτρων, είτε από χαλάρωση, να βλέπουμε πολλά κρούσματα σε νεότερες ηλικίες, οι οποίοι είναι χωρίς συμπτώματα.

Ασυμπτωματικοί οι ίδιοι, χωρίς να το γνωρίζουν, μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες και τους οικείους τους. Έχουμε πει όμως ότι ο εχθρός αυτός είναι αόρατος. Και πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό και να φοβόμαστε να μην τον μεταδώσουμε και γίνουμε άθελά μας, εστία διασποράς στην κοινότητα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανευθυνότητα

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας τόνισε ότι «πάνω απ’ όλα, δεν νοείται καμία αμέλεια και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανευθυνότητα. Και βέβαια, είναι απαράδεκτο να γίνεται συνειδητή, προσχεδιασμένη παραβίαση των μέτρων. Γιατί είναι συνειδητή και προσχεδιασμένη η παραβίαση των μέτρων, που γίνεται με οργάνωση πάρτυ σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος με πελάτες ορθίους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων και της χωρητικότητας, ή σε χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα».

«Η τιμωρία αυτών θα είναι παραδειγματική», προειδοποίησε ο κ. Πέτσας, «γιατί η εφήμερη χαρά λίγων, όταν γίνεται εστία διασποράς, μετατρέπεται σε συλλογική θλίψη». Για αυτό το λόγο η Κυβέρνηση, όπως εξήγησε προχωρά σε δύο επίπεδα: «Πρώτον, απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα υφιστάμενα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους για την τήρηση αυτών. Δεύτερον, ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στις 7 σήμερα το απόγευμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Στο μήνυμά του θα τους ενημερώσει για το που βρισκόμαστε σήμερα στη μάχη με τον κορωνοϊό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης από αυτόν».

Τα βασικότερα σημεία:
  • Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα νέο μεγάλο κύμα κορωνοϊού
  • Η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση
  • Βασική αιτία της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα είναι ο εφησυχασμός και ο συγχρωτισμός
  • Παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου της ηλικίας των νοσούντων
  • Πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό. Δεν νοείται καμία αμέλεια. Απαράδεκτη η συνειδητή παραβίαση μέτρων, όπως η διοργάνωση πάρτυ. Η τιμωρία όσων το κάνουν θα είναι παραδειγματική.
  • Η κυβέρνηση προχωρά σε δύο επίπεδα: έκκληση για τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και εντείνει τους ελέγχους
  • Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στις Ελληνίδες και στους Έλληνες στις 7 το απόγευμα και θα ενημερώσει για το πού βρισκόμαστε
  • Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό
  • Η Τουρκία αντί να μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας, τροφοδοτεί τρομοκράτες
  • Δεν είναι στις επιλογές ένα γενικό lockdown, έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα. Είμαστε αποφασισμένοι κάθε φορά να παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ