Πάνω από 100 τα ράντζα στους διαδρόμους του Αττικόν

  • Της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 7 Μαρτίου, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» διαμαρτυρόμενο για τα ράντζα που συσσωρεύονται μόνιμα στους διαδρόμους του νοσοκομείου και τις εξοντωτικές συνθηκών εργασίας του προσωπικού του νοσοκομείου.

Γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το νοσοκομείο βρίσκεται σε… «black out» λόγω των συνθηκών της γενικής εφημερίας. Οι διάδρομοι έχουν πλημμυρίσει με ράντζα και φορεία που πολλές φορές ξεπερνάνε τα 100.

Επίσης καταγγέλλουν ότι δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς βρίσκονται στο διάδρομο, λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και μαγνητικός τομογράφος που δεν λειτουργεί.

Υπάρχουν περισσότερες από 350 κενές οργανικές θέσεις σύμφωνα με το Σωματείο με αποτέλεσμα βάρδιες να μην βγαίνουν, ενώ προειδοποιεί ότι όλα τα τμήματα έχουν γίνει επικίνδυνα για τις συνθήκες νοσηλείας.

Εξακολουθεί η στέρηση αδειών και ρεπό, οι συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα που προθέτονται στη μισθολογική εξαθλίωση, την περικοπή εφημεριών και υπερωριών, τις απλήρωτες βάρδιες, το πάγωμα ακόμα και νόμιμων αποφάσεων μετατάξεων από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (π.χ. Λοιμωδών), δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει την κινητοποίηση και τη συγκέντρωση των εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 14:00 και , προκηρύσσει στάση εργασίας για την ίδια ημέρα από τη 13:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ