Νίτσας: Πρωταθλήτρια στην κατάχρηση αντιβιοτικών παραμένει η Ελλάδα

Πρωταθλήτρια μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση αντιβιοτικών παραμένει η χώρα μας, όπως τονίζει ο Νικόλαος Νίτσας, σε κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τραγική συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων ανθρωπίνων ζωών, λόγω λοιμώξεων.

Νικόλαος Νίτσας
Νικόλαος Νίτσας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημειώνει ο κ. Νίτσας, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων. Ο ΠΟΥ ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών.

Δυστυχώς, η χώρα μας, θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση αντιβιοτικών. Η συνήθεια αυτή έχει τραγική συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων ανθρωπίνων ζωών, λόγω λοιμώξεων από ανθεκτικά μικρόβια, στα υπάρχοντα διαθέσιμα αντιβιοτικά.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση χορήγησης αντιβιοτικών μόνο με φυλασσόμενη επί διετία, ηλεκτρονική ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις χειρόγραφη ιατρική συνταγή, αποτελεί μια κατάκτηση όλων των επιστημόνων υγείας.

Γιατροί και Φαρμακοποιοί είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση. Στον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών. Καλούμε τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών. Μόνο εκεί που κρίνεται απαραίτητο, για το καλό όλων μας, όπως σημειώνει ο κ. Νίτσας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ