ΠολιτικήΚρήτη: Τι ειπώθηκε στην Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων

Κρήτη: Τι ειπώθηκε στην Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης η 3η για το τρέχον έτος Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Βασ. Λούρμπα.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης η 3η για το τρέχον έτος Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Βασ. Λούρμπα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για Ολομέλεια ιδιαίτερα εποικοδομητική, με μεγάλη συμμετοχή και στην οποία Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ήταν τα δικαιώματα των ασθενών και η Ιατρική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Της συζήτησης των Θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης προηγήθηκε ομιλία του καθηγητή κ. Σωτ. Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ καθηγητή κ. Χ. Χατζηχριστοδούλου με Θέμα τις πλημμύρες και τα λοιμώδη νοσήματα που προκαλούν. Στο συγκεκριμένο ζήτημα οφείλουμε να εξάρουμε την καθοριστική συμβολή των 1ατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι να ισορροπήσει η κατάσταση.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Νικ. Δέδε, Προέδρου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ο οποίος παρουσίασε τον καταστατικό χάρτη των δικαιωμάτων των ασθενών και τις συνέργειες της Ένωσης Ασθενών με την ιατρική κοινότητα και τους φορείς της ελληνικής κοινωνίας.

Το κύριο Θέμα της Ολομέλειας αφορούσε στην ιατρική εκπαίδευση και είχε ως ομιλητές:

-Τον Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ., καθηγητή Παθολογίας, κ. Μπούμπα Δημ.

-Τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου, κ. Κοχιαδάκη Γ.

-Τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κ. Αναστασιάδη Κυρ.

-Τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, κ. Βαδικόλια κων.

Εισηγητές του Θέματος ήταν οι κ.κ.

-Κουτσόπουλος Κων, Α’ Αντιπρόεδρος Π1Σ και αντιπρόεδρος CΕΟΜ

-Παπανδρούδης Ανδρέας, Αντιπρόεδρος της UEMS

-Χαλβατζιώτης Παν., καθηγητής Παθολογίας

Ως ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίθηκε η πρόταση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Εξαδάκτυλου ΑΘ. να καλλιεργηθούν συνέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης με σκοπό την απρόσκοπτη πρόσβαση, αλλά κυρίως την αναβάθμιση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Την Ολομέλεια απασχόλησαν σε ιδιαίτερη ενότητα τα συνταξιοδοτικά -ασφαλιστικά ζητήματα της 1ατρικής Κοινότητας, της γραμματειακής υποστήριξης από τον Π.Ι.Σ. προς τους μικρούς Ιατρικούς Συλλόγους και ιδιαίτερα το ζήτημα του clawback, το οποίο απειλεί με αφανισμό τα διαγνωστικά εργαστήρια και για το οποίο ο ΠΙΣ Θα κινηθεί ενεργά, στη βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

Τέλος, την Ολομέλεια απασχόλησε το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης ανάμεσα στον Π.Ι.Σ. και τον ΕΟΠΥΥ., η οποία συναντά την εμμονική αντίδραση από τον ΕΟΠΥΥ, παρότι πρόκειται για νομοθετημένη διαδικασία την οποία ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να εφαρμόσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ