Κοντοζαμάνης: Στον Ευαγγελισμό εσπευσμένα με πνευμονική εμβολή

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε εσπευσμένα νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας μεταφέρθηκε εσπευσμένα νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπέστη πνευμονική εμβολή, πιθανότατα λόγω long-covid, καθώς είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, δίχως η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με επίκεντρο την αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων στην Ευρώπη.

Η σύσκεψη έγινε με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης στον τομέα της Υγείας και εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, ενώ ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης συμμετείχε με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΣ της HERA.

Μετά την σύσκεψη αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στην Μονάδα Εμφραγμάτων, όπου διαπιστώθηκε πνευμονική εμβολή. Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του και να του ευχηθεί περαστικά.

Πνευμονική εμβολή 

Πνευμονική εμβολή (Π.Ε.) είναι η απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της πνευμονικής αρτηρίας από έμβολο (συνήθως θρόμβος), που προέρχεται από το φλεβικό σύστημα της κάτω και της άνω κοίλης φλέβας. Σπανιότερα, το εμβολογόνο υλικό μπορεί να είναι αέρας, λίπος, ελαιώδες υλικό ή νεοπλασματικός ιστός.

Η πνευμονική εμβολή είναι δυνητικά αντιμετωπίσιμη εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Είναι η τρίτη συχνότερη καρδιοπνευμονική νόσος μετά το ΟΕΜ και το ΑΕΕ στις ΗΠΑ.

Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική, διότι πολλοί ασθενείς καταλήγουν τις πρώτες ώρες από την εισαγωγή τους και στο 22% η διάγνωση τίθεται μετά θάνατον.

Η Π.Ε. είναι μια συχνά μεταμφιεζόμενη νόσος, πρόκληση για τον κλινικό ιατρό γιατί η κλασική τριάδα (πλευροδυνία, δύσπνοια, αιμόπτυση) συνήθως απουσιάζει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ