Κικίλιας: Σε 5 μήνες οι προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών στα νοσοκομεία

Στους επόμενους 5 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και συγκεκριμένων διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στους επόμενους 5 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και συγκεκριμένων διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ απαιτούσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ- θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, στον ΣΚΑΪ.

Προτεραιότητα για τη στελέχωση των νοσοκομείων θα δοθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έχουμε ενενήντα άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρόκειται ν’ αφήσω έτσι τους συνανθρώπους μας», εξήγησε ο υπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα χειρίζεται το ΕΚΑΒ. Μέσω αυτού θα γίνεται η διανομή, η συλλογή και η πληροφόρηση. Όπως και η απόφαση για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κικίλιας: Εμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς. Προανήγγειλε αύξηση των βαρδιών στα ακτινολογικά μηχανήματα, προκειμένου να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς καθώς θα μειωθούν τα μεγάλα διαστήματα αναμονής.

«Επίσης εξορθολογίζουμε τις λίστες στα χειρουργεία και αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των ΤΕΠ έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Δεν θα υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής νοσοκομείου, που να μην είναι στα ΤΕΠ και να μην είναι στο νοσοκομείο και στην εφημερία. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος πλέον διοικητής και υποδιοικητής σε νοσοκομείο του ΕΣΥ είναι να βρίσκεται στην ώρα της μάχης. Εκεί όπου οι πολίτες έρχονται και αγωνιούν για τον συγγενή τους και πρέπει να λάβουν θεραπεία», υπογράμμισε ο υπουργός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ