Γκέιτς: Έγραψε βιβλίο για το πώς θα αποτραπούν οι μελλοντικές πανδημίες

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft ισχυρίζεται ότι με βάση τα όσα μάθαμε από τον Covid-19, μια επόμενη πανδημία είναι δυνατόν να αποτραπεί.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft ισχυρίζεται ότι με βάση τα όσα μάθαμε από τον Covid-19, μια επόμενη πανδημία είναι δυνατόν να αποτραπεί.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αυτο θα επιτευχθεί, σύμφωνα με το νέο βιβλίο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία με τίτλο «Τα μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε», με την επένδυση στις υγειονομικές υπηρεσίες, στα εμβόλια και στην παγκόσμια παρακολούθηση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, υπογραμμίζονται τα «συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνουμε όχι μόνο για να αποτρέψουμε τις μελλοντικές πανδημίες, αλλά, κατά τη διαδικασία αυτή, να παρέχουμε καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες για όλους στον πλανήτη».

Ο συγγραφέας αναφέρει επίσης τους διαλόγους του με κορυφαίους υγειονομικούς παράγοντες, όπως ο Άντονι Φάουτσι, ενώ εξηγεί αναλυτικά το πώς τα εμβόλια συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αναφέρομαι επίσης στις τακτικές συνομιλίες μου με ηγέτες της δημόσιας Υγείας όπως ο [αμερικανός επιδημιολόγος] Άντονι Φάουτσι και ο [διευθυντής του ΠΟΥ] Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους], στις απόψεις μου για τα εμβόλια που φρενάρουν την πλημμύρα, αλλά και στο πως αισθάνεται κανείς όταν γίνεται αντικείμενο συνωμοσιών».

Τον Ιανουάριο του 2021, ο συνιδρυτής της Microsoft Corp περιέγραψε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να σταματήσει η επόμενη πανδημία, ζητώντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία παγκόσμιου συστήματος προειδοποίησης.

Ίδρυμα Γκέιτς
Το φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησαν ο Γκέιτς και η τέως σύζυγός του Μελίντα είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μέχρι σήμερα έχει διαθέσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χρηματοδοτώντας μεταξύ άλλων φορείς αναπτυσσόμενων χωρών όπως τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Μπιλ Γκέιτς περιγράφει στο βιβλίο του, επίσης, το πώς είναι να είσαι το αντικείμενο των θεωριών συνωμοσίας…

Ο Γκέιτς νωρίτερα κατηγορήθηκε από κάποιους συνωμοσιολόγους ότι δημιούργησε την πανδημία αφού την προέβλεψε το 2015, και ακόμη νωρίτερα συζήτησε τι θα συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας κορονοϊού σε μια συνέντευξη το 2011 στο CNN.

Πρόσφατα, ο Γκέιτς υπέθεσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 θα μειωνόταν σε όλο τον κόσμο μετά το κύμα του στελέχους της μετάλλαξης Όμικρον δηλώνοντας ότι ο ιός σύντομα θα αντιμετωπιζόταν σαν την εποχική γρίπη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ