Επίκαιρη ερώτηση Ξανθού για τις ΤΟΜΥ – Τι απάντησε ο Κικίλιας

Θα αξιολογήσει και θα στηρίξει την μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το θεσμό των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού με θέμα: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και η προοπτική των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)».

Θα αξιολογήσει και θα στηρίξει την μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ και το θεσμό των ΤΟΜΥ, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε Ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε επίσης ότι θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων σε οικογενειακούς γιατρούς στις ΤΟΜΥ.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε μαζί με τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν τις 127 ΤΟΜΥ την πορεία αυτής της τομής στην οργάνωση και λειτουργία του ΕΣΥ και να διεκδικούμε τη διαρκή υποστήριξή της με επιπλέον πόρους», όπως σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Ξανθός, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Κικίλια.

Μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ

«Στη σημερινή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθού με θέμα: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και η προοπτική των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)», ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναγκάστηκε να δηλώσει με σαφήνεια και σε αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, ότι θα αξιολογήσει και θα στηρίξει τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το θεσμό των ΤΟΜΥ», σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε αναφερόμενος τον υπουργός Υγείας, ότι «δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη. Για την κάλυψη των κενών θέσεων σε οικογενειακούς γιατρούς στις ΤΟΜΥ».

«Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να προχωρήσει σ’ αυτήν την πολύ σημαντική μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ. Που πλέον η ανάπτυξη και η ολοκλήρωσή της αξιολογείται θετικά από τους πολίτες που εξυπηρετούνται από τις νέες δημόσιες δομές. Όπως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποτελεί στοίχημα εθνικής σημασίας», υπογράμμισε ο Αν. Ξανθός.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε μαζί με τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν τις 127 ΤΟΜΥ την πορεία αυτής της τομής στην οργάνωση και λειτουργία του ΕΣΥ. Θα διεκδικούμε τη διαρκή υποστήριξή της με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς)».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ