Επίδομα γέννησης: Η διαδικασία για τα 2.000 ευρώ -Τα δικαιολογητικά

Άνοιξε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης.

Άνοιξε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης - Τα δικαιολογητικά

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση της υφ. Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, του υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, η οποία καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης επιδόματος γέννας (ΦΕΚ Β’΄490).

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr, είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, όπως έχει ήδη έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες γνωστό.

Επίδομα γέννησης: Τι χρειάζεται για την υποβολή αίτησης – Τα δικαιολογητικά

Η υποβολή αίτησης στην εφαρμογή ΟΠΕΚΑ, πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στην αίτηση δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού. Η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της. Καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος, του οποίου είναι η ίδια.

Για την υποβολή της ψηφιακής δήλωσης γέννησης απαιτούνται μόνο τα ταυτοποιητικά έγγραφα των γονέων του παιδιού. Με τη δήλωση θα δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων (κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας), το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος, του οποίου είναι η μητέρα. Η μητέρα θα υποβάλλει παράλληλα και αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό για το επίδομα γέννησης θα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των χιλίων ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ