ΠολιτικήΕΟΠΥΥ: Τι απαντά για το κόστος απαλλαγής των πλημμυροπαθών

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά για το κόστος απαλλαγής των πλημμυροπαθών

- Advertisement -

Με ανακοίνωση του, ο ΕΟΠΥΥ απαντά στα δημοσιεύματα για τη μετακύλιση του κόστους που θα προκύψει από την απαλλαγή των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του απαντά στα δημοσιεύματα για τη μετακύλιση του κόστους που θα προκύψει από την απαλλαγή των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το κόστος αυτό θα καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας, όπως ρητά αναφέρεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το βράδυ της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την δήθεν επιβάρυνση των εργαστηριακών ιατρών από τη θέσπιση της μηδενικής συμμετοχής των ασφαλισμένων για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και την υποτιθέμενη μετακύλιση του κόστους στους προϋπολογισμούς των εργαστηριακών ιατρών, ξεκαθαρίζεται ότι η άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) καθώς και τα σχετικά ερωτήματα που θέτει το Συντονιστικό των Διαγνωστικών Κέντρων και των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεν ευσταθούν.

Ειδικότερα αναφέρεται ρητά στη διάταξη που έχει κατατεθεί και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Βουλής ότι η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή της συμμετοχής των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων από την κακοκαιρία Daniel θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ως εκ τούτου το κόστος της απαλλαγής, έως 31.03.2024, των πληγέντων από τη συμμετοχή τους στη χορήγηση φαρμάκων και στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων θα καλυφθεί από το Υπουργείο Υγείας και ουδόλως ευσταθεί ο προβληματισμός ότι θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εργαστηρίων ή ότι θα μετακυλήσει το κόστος στους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω του μηχανισμού clawback».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Με ανακοίνωση του, ο ΕΟΠΥΥ απαντά στα δημοσιεύματα για τη μετακύλιση του κόστους που θα προκύψει από την απαλλαγή των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ