Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό ενόψει Χριστουγέννων

Σε έκτακτη δήλωση για τον κορωνοϊό θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε έκτακτη δήλωση για τον κορωνοϊό θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιδημιολογικές εξελίξεις, ενόψει Χριστουγέννων.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα προτρέψει τους πολίτες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το εμβόλιο. Για όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις θα τους παρακινήσει να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη, ενισχυτική δόση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και στην ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Δεν μένουν παρά μερικές εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα, με την Ευρώπη να «βράζει» από τον κορωνοϊό και την πανδημία να «απειλεί» την περίοδο των εορτών, η κυβέρνηση ωστόσο συνεχίζει να αποκλείει τα οριζόντια μέτρα, επιμένοντας στο πρέσινγκ προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Οπως υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές την Τρίτη, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί η στρατηγική για την πανδημία, ούτε θα ληφθούν νέα μέτρα, την ώρα που στο σύνολό τους τα κράτη της Ευρώπης λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να σώσουν τα Χριστούγεννα.

Πίεση στους ανεμβολίαστους και τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη χώρα μας η πίεση στους ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και δεν θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του 4ου κύματος, αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα επτά εκατομμύρια.

Αύξηση εμβολιασμών

Το τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη έρχεται με φόντο την άνοδο που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες, μετά την υιοθέτηση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, στα ποσοστά των εμβολιασμών. Όπως προκύπτει από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη, ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού φαίνεται πως είναι κοντά στο να επιτευχθεί.

Βάσει στοιχείων, τα ποσοστά μέχρι χθες διαμορφώνονταν ως εξής:
  • 65,01%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με τουλάχιστον 1 δόση.
  • 71,67%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού άνω των 12 ετών με τουλάχιστον 1 δόση.
  • 61,96%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό.
  • 68,31%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού άνω των 12 ετών με ολοκληρωμένο εμβολιασμό.
Πιερρακάκης: 192.000 ραντεβού για πρώτη δόση σε δύο εβδομάδες

Παραθέτοντας στοιχεία για τους εμβολιασμούς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε ότι περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και σχεδόν 6,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Όπως είπε, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και 105.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Παράλληλα, μιλώντας στο Action 24, υπογράμμισε ότι «ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε 192.000 ραντεβού που κλείστηκαν». Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε για την εμβολιαστική κάλυψη: «Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ